20. marraskuuta 2012

Metsäilyä & 'ystävämme' tabasco

Tänään päätin reippaana uhata vesisadetta. Kävellen Torea ei enää huvita kantaa metsään asti, kun sinne on kuitenkin melkein vartin kävelymatka, joten kaivoin pyörän varastosta, nappasin kelpien syliin ja lähdettiin kohti metsää. Pyörän kyydissä oli ilmeisesti jännää, matkan aikana ei kuulunut inaustakaan. Perillä vermeet vaihtoon, Iralta lainatut valjaat päälle ja liina perään. T pysyi edelleen tosi hyvin lähellä, mutta uskalsi jo jäädä kauemmas haistelemaan ja juoksi muutaman kerran edelle.

Takaisintulomatka olikin sitten kaikkea muuta kuin mukava. Pyörän takarengas päätti tyhjentyä, kelpillä oli koko matkan ilmeisen tylsää ja sadekin yltyi. Vastatuulessa ja vesisateessa pyöräily takakumi tyhjänä ja kaiken kukkuraksi täysillä huutava kelpie sylissä ei kuulu lempiharrastuksiini. Täytynee kunnostaa pyörä ennen seuraavaa reissua.

Oli kyllä sellainen päivä, että pitkästä aikaa tekisi mieli ostaa auto.

Ollaan naksuteltu edelleen kontaktia, joka alkaa löytyä ihan mahtavasti ja pysyy jo pidemmän aikaa. Istumiseen on yhdistetty sanallinen käsky ja käskyjä on alettu liittää myös seisomiseen ja maahanmenoon. Eteentulo alkaa pikkuhiljaa toimia, ja saadaan varmaan yhdistää käsky pian siihenkin. Etutassut kosketusalustan päällä pyöriminen toimii sekin jo aika mainiosti, ja ollaan lähdetty hakemaan sen avulla perusasentoa. Seuraamiseen en ole vielä saanut päätettyä opetustyyliä, joten sen treenaminen tulee mukaan kuvioihin vasta myöhemmin. Ira ja Max on molemmat opetettu imuttamalla ja se on niiden kohdalla hyväksi todettu, mutta kuitenkin sitä haluaisi kokeilla jotain uutta...

Sunnuntaina Ira ja Max kävivät kylässä. Max ei enää pentujen riehumista jaksa, joten siihen pidettiin pienoinen turvaväli melkein koko ajan. Tosin Max olisi varmasti tykännyt Toresta enemmän kuin Ira, jonka asenne oli lähinnä "hyö yök mikä kakara". Tore yritti kovasti saada Iraa leikkimään, mutta ei saanut Iralta muuta kuin irvistyksiä ja murinaa. Yhteiskuvia ei valitettavasti ole, mutta jos kelit sallivat, niitä tulee viikonlopun aikana, kun lähdetään reissuun vanhempieni luo.







Ja mitäs tänään päädyimmekään ostamaan, tässä Toren pahin vihollinen:


Kenkien lisäksi T on mieltynyt mattojen, tuolien ja pöytien makuun ja viimeinen pisara oli asuntosäätiön vaatekaapin oveen ilmestynyt hampaiden jälki (se vaatinee vähän maalia pintaan, eikä kukaan toivottavasti huomaa mitään)... Alkoi selvästi olla aika maustaa kiellettyjä tavaroita.

Kyllä matto maistuu tabascolla maustettunakin...

..vaikka kieltämättä maku on hieman paha ja välillä on pakko pitää taukoa.

Pullon tappoyritys...

..ja nopea lennokas poistuminen hyökkäyksen jälkeen.

Jos muu kiva maistuu pahalta, tapetaan ainakin kaiken pahan alku ja juuri,
pakkaus josta tuo kamala aine tuli.


15 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja kuvatekstit :D! Ja muutenkin ihana blogi, onko muuten tulossa banneria? Näkisin mieluusti Toren komeilevan myös bannerissa :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Banneri tulee jossain vaiheessa, kunhan pikkukeepis joskus suostuisi olemaan hetken häiriköimättä :D

      Poista
  2. Voi mitä menoa!! :D Ihan mahtavaa! Ja tabasco on tosiaan kaveri ;)
    Munkin pitää ottaa nyt toi kosketusalusta ja siinä pyöriminen, se on hautunut pennun tulosta asti, mutta asiat etenee hitaasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meilläkin osa asioista vaan hautuu mielessä, pitäis ehkä se häkkiin meneminenkin jossain vaiheessa opettaa, alusta asti pitänyt... :D

      Poista
  3. Kiva lukea näitten uusien pikkunassikoiden juttuja! Kitty-tätistä tabasco toi vaan kivan pikantin lisämaun kynnyksiin ja ovenpieliin, namnam!
    t. Sari & Kitty (M.Nugaroo)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah :D Kivana lisämakuna taitaa tabasco meilläkin kohta mennä...

      Poista
  4. Erittäin hyvä puremisenestoaine on neilikkaöljy. Ihan satavarmasti jää syömiset siihen. Apteekista tai luontaistuotekaupasta voi kysellä. Ei mikään suurissa määrissä terveellisesti nautittava tuote, mutta yleensä yksi nuolaisu ajaa asiansa. Ja tuoksu hoitaa sitten loput.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, täytyykin kokeilla! :) Eurasta ei yllätysyllätys neilikkaöljyä löytynyt mistään, mutta jos sitä ensviikolla jostain etsisi :)

      Poista
  5. teilläkin tuntuu olevan vauhtia siellä suunnalla. :) pyörimisalusta on kyllä hauska juttu ja otetaan täälläkin suunnalla kohta treenin alle! Pyöräilyä on kyllä must kokeilla kunhan saan pentelin aktiivisuuden off-asentoon, jottei ihan metikössä olla pyörällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, vauhtia riittää :) Tore osaa onneksi rauhoittua sylissä tosi hyvin, niin pyöräilyssä ei oo sen puolesta mitään ongelmaa :)

      Poista
  6. http://pikkusheltinmatkassa.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html

    Heitin teillekin haastetta :)!

    VastaaPoista
  7. Vihdoin ehdin tutustua blogiinne; mukava lukea pikku-kelpien kuulumisia :)

    Mekin opeteltiin pentuna takaosan käyttöä ja perusasentoon tuloa alustan päällä pyörimällä. Aluksi apuna oli pesuvati, ja alustaa pienennettiin vähissäerin. Takaosan olemassaolo selvisi tuolla keinolla keepielle hetkessä, aikaisemmin kun vauvakoira ei hallinnut takajalkojaan ollenkaan ;)

    -Outi ja Ria (Maiskis Morinda)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Me ollaan alusta asti käytetty alustana frisbeetä, joka on tähän asti pyörinyt nurkissa ilman käyttöä. Meilläkin on tainnut takajalkojen hallinta parantua reilusti pyörimisen oppimisen jälkeen :D

      Poista