24. marraskuuta 2012

Ilotulitusta, hevosia ja koirakavereita

Torella on ollut rankka viikonloppu. Eilen käytiin Euran joulunavauksessa katselemassa ihmisiä ja ilotulitusta. Yhtään ei Torea pelottanut, vaikka ei me kovin kaukana ilotulituspaikasta oltu. Ehdittiin onneksi ennen ilotulitusta kuuntelemaan pari päivää radion käytköistä löytynyttä hui kauhistus-cd:tä, joten ilotulituksen äänet eivät olleet enää täysin vieraita. Uudet ihmiset on aina ihan mahtavia T:n mielestä, ketään tuo ei ole vielä pelännyt. Eilen nähtiin myös yksi mäyräkoira, joka kävi pikaiseen meidän pihalla pyörähtämässä.

Tänään aktivointia on riittänyt. Käytiin vähän metsässä tutkimassa paikkoja, T uskalsi jo lähteä kauemmas tutkimaan hajuja, vaikka olikin vieraassa paikassa. Aina välillä piti kuitenkin tulla viereen katsomaan, josko saisi herkkuja. Metsäreissun jälkeen kaveri tuli käymään colliensa kanssa, päästettiin koirat aidatulle pihalle juoksemaan. Vähän Torea alkuun jännitti, kun Rane oli niin iso, mutta sillä oli ihana häntä ja pitkä kuono, joita oli kiva vähän maistella rohkaistumisen jälkeen.

Lyhyet unet ja matka jatkui kohti tallia. Hevosetkaan eivät olleet T:n mielestä yhtään pelottavia, mutta se osasi silti pysyä hyvin poissa niiden jaloista. Tallilta löytyi myös puolivuotias valkoinenpaimenkoira, joka rakastui Toreen ja roikkui meidän perässämme koko tallilla olon ajan.

Rane-collieta ehditään nähdä viimeistään joululomalla enemmän, silloin päästään myös hevostelemaan muutaman kerran :)

Ollaan tosiaan oltu torstai-illasta asti vanhempieni luona käymässä, joten paljon uusia paikkoja ja ihmisiä on nähty. Ira ei ole kovin rakastunut Toreen, vaan pitää jatkuvasti pienen etäisyyden pentuun ja ajaa sen pois, jos T erehtyy liian lähelle. Eiköhän se siitä ajan kanssa Torelle siedäty, muidenkaan tuttujen koirien kanssa ei ole ollut alun jälkeen yhtään ongelmia. Max on aika välinpitämätön pentua kohtaan, ja Torea selvästi ärsyttää, kun kumpikaan ei leiki sen kanssa, vaikka se kuinka yrittää.

Ollaan naksuteltu samoja asioita kuin ennenkin ja edistytty vähän perusasennon kanssa. Mitään uutta ei olla nyt aloiteltu, kun tuota tekemistä on riittänyt muutenkin niin runsaasti. Täysin sisäsiisti tuo kakara on ollut koko vierailumme ajan, ei ole tullut yhtään vahinkoa sisälle.

Huomenna otetaan suunnaksi Turku, käydään vähän tutustumassa paikkoihin sielläkin :) Saadaan ainakin autossa kulkemiseen totuteltua tässä tän viikonlopun aikana kunnolla, vaikka ei siinä ole mitään ongelmaa ollut missään vaiheessa. Koira häkkiin ja menoksi, siellä se aina tyytyväisenä nukkuu koko matkan ajan, kitisee vaan välillä vähän jos on tylsää ja ylimääräistä energiaa.

"Päästä pois!"

Ainoa yhteiskuva, josta saa selvää :D
Torella on tylsää, kun sen kanssa ei leikitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti