28. heinäkuuta 2017

Lopen Melkuttimilla


Eilen aamulla kerättiin tavarat kasaan ja käännettiin auton nokka kohti Lopen Melkuttimia, suunnitelmana kiertää Iso-Melkutin ihan rauhalliseen tahtiin parissa päivässä. Reittihän ei ole pitkä, 7,1km eikä jyrkkiä mäkiäkään ole kovin montaa. Toki siellä kulkee myös Ilvesreitti ja pienempiä polkuja, joten pidempiäkin lenkkejä siellä saa tehtyä helposti. Kelit suosi, eilen tarkeni hyvin lyhythihaisella muttei silti ollut liian kuuma koirille. Uitettiin ne heti alkumatkasta ihanan kirkkaassa järvessä. Kierrettiin järvi vastapäivään ja tarkoituksena oli jäädä Lepakkolaavulle yöksi. Laavulla oli kuitenkin jo joku amstaffityyppinen koira, joka karasi suoraan Traun päälle ja omistajansa ei ollut mitenkään yhteistyökykyinen, joten päätettiin jatkaa matkaa ja etsittiin toinen leiripaikka. Trau selvisi onneksi säikähdyksellä, vaikkei koskaan varsinkaan jo valmiiksi vieraiden koirien kanssa epävarmalle koiralle tuollaisia kokemuksia tahtoisi. Ei kuitenkaan näyttänyt stressaavan myöhemmin yhtään vieraista koirista, joten toivottavasti ei jäänyt kaivelemaan.Löydettiinkin sitten sopiva leiripaikka seuraavan sillan vierestä, vettä molemmin puolin ja oli varmasti laavua rauhallisempi paikka. Eikä edes ötököitä riesana, tasan yksi paarma ja yksi hyttynen :D Kasattiin leiri pystyyn, kokkailtiin ja istuskeltiin rauhassa muutama tunti. Illalla käytiin vielä seikkailemassa pieni lenkki metsäpoluilla sillan toisella puolen ja Trau toki tapansa mukaan kävi vähän kastautumassa järvessä.

Harvinaisen epämukavalta vaikuttava tyyny, mutta Trau torkkui siinä varmaan tunnin :D

Tänään aamulla liikkeellä ei ollut juurikaan muita, joten koirat saivat pyöriä vapaana leirin vieressä ja kivat painit vetivätkin! Syötiin ja siivoiltiin jäljet ihan rauhassa, ja seikkailtiin vielä lähiympäristössä ennen teltan purkamista ja tavaroiden pakkaamista. Loppumatkalla autolle olikin vähän enemmän korkeuseroja kuin eilisellä pätkällä, ja sen verran lämpimämpi että uitettiin koiria välillä. Hyvin kuitenkin jaksoivat lämmöstä huolimatta.

Reitti oli kokonaisuudessaan hyvin merkitty, eksyä ei voinut kun vähän polkujen risteyskohdissa piti silmiä auki. Kivaa maastoa, ihanan kirkasta vettä ja ainakin näin arkena huomattavasti esimerkiksi Liesjärveä rauhallisempi paikka. Liikkeessä ollessa vastaan tuli vain pari polkupyöräilijää koko matkan aikana, laavujen luona oli jonkun verran porukkaa mutta aika rauhassa saatiin olla. Telttahan meillä oli heti polun vieressä, muttei siinäkään ollut ohikulkijoita mitenkään jatkuvasti. Räyskälän ilmailukeskus on ihan Melkuttimien vieressä, pienlentokoneista lähtevä melu pienenä miinuksena, muttei niitäkään siellä mitenkään häiritsevästi ja jatkuvasti pyörinyt.

Kiva paikka jota uskaltaa suositella! Mulle tämä oli toka kerta Melkuttimilla, eikä varmastikaan viimeinen.

2 kommenttia:

  1. Tuo unikuva! Mikä pötkylä ja niin ihanan lokoisan paikan löytänyt! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trau kiittää! Se löytää aina parhaat nukkumapaikat :D

      Poista