8. lokakuuta 2016

Trau treenaa, Torea närästää


Eilinen treeni, esteet taas piirustuksessa miten sattuu, mutta mennään tällä. Kepit jätettiin luonnollisesti välistä ja tehtiin taas kahdessa pätkässä. Osalla oli keinu pöydän tilalla, meillä se(kin) on vielä sen verran vaiheessa ettei radalle otettu. Eka pätkä meni kivasti, mitä nyt vitosputken jälkeen Trau oli suunnistamassa takaisin kolmosputkeen kovalla vauhdilla, kun olin itse mennyt liian kauas odottelemaan, toisella yrityksellä sujui kun jäin itse lähemmäs. Ekalla yrityksellä tein valssin ysihypyn jälkeen ja 11 hypylle piti vähän tönätä. Persjätöllä uusi yritys ja sujui paremmin, tuli koiralle selkeämpi linja ja hakikin hypyn aika hyvin itse.

Toinenkin pätkä sujui kivasti, mitä nyt 20 hypyn jälkeen Trau meinasi hipsiä katsomaan, olisiko taaempana seisseellä koutsilla ruokaa tarjolla :D Tosi kivalla innolla teki taas, juoksi täysillä mutta kuunteli kuitenkin ohjausta. Pitäisi jotain videopätkää muistaa taas ottaa, nopeasti se kehittyy. Rataan tutustuessa seinässä kiinni ollut neiti myös viihdytti muita tapansa mukaan pyörimällä selällään ihmeellisen örinän kera. Sillä on vähän oma käsitys maahanmenosta toisinaan.

Tehtiin odotteluaikoina pikkujuttuja rallyä, lähinnä perusasentoa ja vähän seuruuta. Traun kanssa ei vaan koskaan jaksa treenata pitkää aikaa putkeen, kun se syö ahneuksissaan myös sormet. Ja ottaa itseensä jos asiasta huomauttaa. Hölmö.


Torelle on ilmestynyt outo närästysvaiva. Ennen kennelyskää se oksensi pari kertaa metsälenkeillä, ajattelin että on vaan syönyt jotain aarteita sieltä enkä miettinyt asiaa sen enempää, etenkään kun oksentelut loppuivat kun yskän takia lepäiltiin. Pari viikkoa sitten käytiin rälläämässä koirakavereiden kanssa ja seuraavana yönä pyysi ulos mussuttamaan ruohoa, oli vapaana pimeässä niin en tiedä oksensiko, ei ainakaan mitään siihen viittaavaa kuulunut. Viime viikolla viikonloppuna liikuttiin aika reippaasti, sunnuntai-iltana yski ja minä jo tutkin voiko kennelyskä iskeä heti uudestaan. Yöllä pyysi kuitenkin taas ulos, mussutti muutaman minuutin ruohoa, kröhäsi maanantaina pari kertaa ja se yskä loppui siihen. Pidin muutaman päivän varoiksi levossa.

Torstaina käytiin taas metsälenkillä, 12 tuntia myöhemmin keskellä yötä keepis halusi taas ulos laiduntamaan, nieleskeli ja oli selvästi huonovointisen näköinen. Mussutti ulkona ruohoa 15min, olo rauhoittui ja palattiin nukkumaan.

Niin... Miten liikunta voi aiheuttaa närästystä? Ruokinnassa ei muutu mikään niinä päivinä kun liikutaan enemmän, eikä tuo nyt yleensä metsässä mitään syö, jotain yksittäisiä ruohoja saattaa napsia jos nenän eteen osuu. Mutta mitään muuta yhdistävää tekijää en ole närästelylle keksinyt. Mitä enemmän päivällä liikutaan, sitä varmemmin se tahtoo yöllä ulos. Pitää nyt vielä kokeilla, onko sillä vaikutusta, tehdäänkö pidempi lenkki hihnassa vai vapaana, vaikka mitään pitkiä hihnalenkkejä ei yleensä harrasteta. Mutta ehkä siitäkin jotain tietoa lisää saa...

Seuraillaan ja ihmetellään. Pellavarouhetta sain onneksi tallilta, piimää ja maitohappobakteeria lisäksi. Normaalisti tuo syö vain iltaisin, mutta saa nyt tunti-pari ennen päivän pisintä lenkkiä turvotettua pellavarouhetta ja piimää, katsotaan vaikuttaako se, kun ei enää juoksentele täysin tyhjällä vatsalla (+nämä saattaa kuulemma auttaa akuuttiin vaivaan, mieluummin sitä turvottaa pellavarouheen kuin odottelee koiraa ulkona kylmässä keskellä yötä). Maitohappobakteeria saa iltaisin. Antepsinia hain varoiksi, katsotaan onko sille näiden muutosten jälkeen edelleen tarvetta. Lääkärille soittelen ensi viikolla, jos ei mitään muutosta parempaan tapahdu. Ei tuota nyt voi jatkuvasti levossakaan pitää. Kuvittelisi kuitenkin, että jos jotain vakavampaa ongelmaa on, se oireilisi edes välillä silloinkin, kun ei olla tehty mitään pidempää rälläyslenkkiä.

Muuten keepis on onneksi ihan oma iloinen itsensä, liikkuu mielellään, leikkii paljon, ruoka maistuu ja maha toimii normaalisti.


Jos tulee mieleen jotain, mistä voisi olla apua tai jotain, mitä ehdottomasti kannattaa pyytää eläinlääkäriä tutkimaan jos sinne asti päädytään, saa heittää kommenttia!

2 kommenttia:

  1. Hahaa selällä pyöriminen ja öriseminen kuulostaa kummasti tosi tutulta 😂 ois kyllä tosi kiva nähdä videota teidän aksailusta! Ja taitaa muuten olla taas näitä corgimaisia piirteitä tämä kesken radan ruoan hakuun hiipparoiminen... toivottavasti toren närästely helpottaa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Joo, Trau ainakin painelee aina koutsin luo kesken radan jos se jossain lähellä on, onhan sieltä joskus tullut ruokaa niin pakko aina kokeilla :D Katotaan jos saadaan huomenna jotain videopätkää kuvattua.

      Toivotaan, viime yönä ei ainakaan närästellyt vaikka metsässä käytiinkin :)

      Poista