4. lokakuuta 2016

Hei me doboillaan!


Valitettavan harvoin tulee kaivettua dobopallo esille. Kun yhdistää pitkät lenkit ja treenit, ei vaan aikaa riitä. Joskus pitää kai levätäkin. Jos laji on jollekin uusi, tietoa löytyy esimerkiksi täältä. Me aloiteltiin doboilu maaliskuussa, ja pari kuukautta doboiltiinkin 1-2 kertaa viikossa, sen jälkeen vain satunnaisesti. Kursseilla ei olla käyty, vaan apuna meillä on ollut kirjastosta lainattu kirja DOBO - koiran kanssa kuntoon, josta löytyy monia eri liikkeitä niin tasapainotyynylle kuin itse dobopallollekin. Kirjasta löytyy liikkeitä myös ihmisille.

Säännöllinen doboilu kyllä tuntui vaikuttavan, eron huomasi etenkin koiria hieroessa. Jumeja oli vähemmän ja syvä lihaksisto paremmassa kunnossa, ei nyt mitään supersuurta eroa, mutta me liikutaan vaihtelevissa maastoissa muutenkin niin paljon, ettei kovin suurta eroa voinutkaan odottaa. Tasapainossa paljon eroa myös, huomasi hyvin nyt, kun näin tauon jälkeen oli pakko jättää haastavimmat liikkeet tekemättä, kun meinasivat koirat tipahtaa pallolta. Toki sähläyksellä saattoi olla osuutta asiaan... Vaikka aikaisemmin samat liikkeet sujuivat ihan hyvin. Dobopallolla myös omat selkävaivat pysyy kunnossa ;)

Fyysisten hyötyjen lisäksi on myös oiva tapa väsyttää koirat. Pallo on meillä käytössä eniten huonoilla keleillä tai mun ollessa kipeänä, kun ei syystä tai toisesta pysty/jaksa pidempää lenkkiä. Puoli tuntia doboilua, sisältäen molempien koirien palloilun, namien pilkkomisen ja koirien vaihdot (molemmat tekee ainakin kahdessa pätkässä), ja jo maistuu koirille uni. Tehokkaampaa kuin tunnin lenkki.

Nyt on ollut pari kuukautta taukoa, tänään vihdoin palattiin lajin pariin. Meni tauon jälkeen vähän turhan sähläämiseksi, mutta sainpas jotain videotakin silti aikaiseksi, kannattaa klikata HD päälle:

4 kommenttia:

 1. Dobo on niin kivaa ja koukuttavaa :D me ollaan tosin vasta tutustumassa lajiin ja juuri sain hommattua oman pallon meille. Onko teillä muuten minkä kokoinen pallo käytössä? Kiva kun teillä molemmille käy saman kokoinen pallo! :) entä onko tuo lörppä ihan se virallinen doboon tarkoitettu vai tasapainotyyny ihmisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on! Meidän pallo on muistaakseni 65cm, Toren koon mukaan ostettu, mutta toimii Traullakin. Toki se on töppöjalalle esim. joihinkin venytyksiin liian iso (lähinnä siis näihin takajalat pallolla ja etujalat maassa-tyylisiin), mutta perusjuttuihin sopii. Ja ihan ihmisten tasapainotyyny on, lörpän hinta otti liian koville, vaikka kuulemma parempi onkin :D

   Poista
 2. Hyvän näköistä doboilua teillä! Mäkin olen miettinyt tota pallon kokoa kuten Tanya tossa jo yllä kyselikin, mulla on siis lainassa Semmonen saman kokoluokan pallo, joka on just noihin venytyksiin tmv liikkeisiin liian iso corgille, mut sit taas jos on kauheen pieni niin ei pötkökoira mahu kääntymään pitkän kroppansa kanssa siinä kunnolla. :D Mekin ollaan siis vasta 2-3 viikkoa doboiltu, mutta kummasti sitä on saanu itekin lihastreeniin puhtia kun tekeekin koiran kans yhdessä ja on hauskaa! Tosi kiva laji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, tappijalat taitaisivat tarvita kaksi eri kokoista palloa jos kaikkia liikkeitä tahtoo tehdä. Mutta onneksi suurin osa liikkeistä onnistuu isommallakin pallolla, riittää vielä ainakin meille. Jos joskus enemmän innostuu niin voi olla että on "pakko" pienempikin pallo ostaa :D

   Poista