10. huhtikuuta 2016

Rallykelpie

Tulipahan kokeiltua vihdoin sitäkin. Tore on ollut taas perjantaista asti ihan oma itsensä, joten uskallettiin lähteä rallyilemaan. Vähän oli muutaman lepopäivän jälkeen liikaa virtaa, vieras paikka ja vieraat koirat ja ihmiset siihen päälle (no oli siellä yksi Toren vanha tuttu agiryhmästä), oli siis aika sinkoileva ja keskittymiskyvytön kelpie hihnan päässä.

Ratatreeniä näin heti ekaksi kerraksi, oliko siinä nyt 12 vai 13 kylttiä. Onneksi se nyt oli aika selkeää ainakin näin ohjaajan näkökulmasta, käytiin radan kyltit läpi ja katsottiin muutama suoritus vierestä. Torekin ehti vähän ehkä rauhoittua siinä odotellessa, ja teki yllättävän kivasti! Seuruuhan ei oo sillä vielä mitenkään varma ja toimiva aina (laiska omistaja), joten palkkailin aika tiheeseen tahtiin, etenkin juoksupätkän. Ei mitään ylitsepääsemättömän vaikeaa kohtaa missään, makaavaa Torea vähän ihmetytti kun lähdin kävelemään sen ympäri, mutta toisella yrityksellä pysyi ihan hyvin, ollaan sitä joskus taidettu treenatakin aika tiheeseen tahtiin. Ja koira eteen istumaan ja sieltä sivulle mun takaa kiertäen, oli Torelle vähän uutta asiaa. Ajattelin ensin ettei tule mitään, mutta osaahan se mun takaa kiertää käskystä aina jos hihna on solmussa. Pieni käsimerkki kertomaan suunta ja hyvinhän se meni, ei vaan ekalla yrityksellä pysähtynyt sivulle vaan alkoi tekemään kahdeksikkoa mun jaloissa. Kelpie ja kelpien ajatustoiminta. Toisella kerralla teki jo aika hyvin.

Ens viikolla ehkä vähän maltillisemmalla palkkauksella, jos silloin olisi jo keepiksen keskittymiskyky parempi. Kyllä me taidettiin Toren kanssa molemmat tykästyä lajiin, saattaa olla että Trau pääsee sekin jossain vaiheessa sitä kokeilemaan. Todennäköisesti saadaan tuurausvuoroja kerättyä kesäkaudella ihan mukavasti, voidaan kuulemma käydä parissakin eri ryhmässä, kun ei tossa mitään ongelmaa ollut.

Ulkona moikattiin vielä pikaiseen Ditaa, kun sattui tulemaan vastaan, ja käytiin vähän kävelemässä uusissa maisemissa. Ei tuo onneksi näyttänyt siitä kipeytyvän, eli ainakin rally ja hihnalenkit on sille sallittuja. Ei tarvii keepiksen pelkästään sisällä tylsistyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti