2. maaliskuuta 2013

Mahavaivoja

Eläimillä on ihmeellinen kyky sairastua viikonloppuisin. Me taidettiin onneksi selvitä ilman eläinlääkäriä. Muutaman päivän Torella oli jo ollut maha löysällä, mutta tänään tilanne meni nopeasti huonompaan suuntaan, ja olin jo muutama tunti sitten lähdössä kiitämään eläinlääkäriin. T ei ilmeisesti lekurille halunnut, vaan päätti kokea ihmeparantumisen heti, kun kuuli mun suunnitelmasta...

Aamulla nuo otti vähän yhteen Jurin kanssa, on ne kyllä lähipäivinä muutenkin tapellut, Juri kun ei millään opi ettei Torelta kannata ottaa mitään pois eikä sitä härnätä jos se nukkuu. Tällä kertaa Tore suuttui kuitenkin ihan pikkujutusta, joten taisi olla silloin jo kipeä. Aamuruoka oksennettiin ulos, samoin pieni piimätilkka, jonka tarjosin T:lle joskus kolmen aikoihin. Maha tuntui aika kovalta ja Tore oli normaalia vaisumpi, ei suostunut koskemaan mihinkään syötävään, makoili vaan.

Ei muuta kuin lääkeruiskulla vesi-sokeri-suolaseosta suuhun, se pysyi sentään sisällä ja taisi auttaa oloa jonkun verran, muuten olisin jo siinä vaiheessa painellut lääkärille. Reilu tunti sitten alas meni vähän piimää, jonka joukossa oli vähän pentu- ja rypsiöljyjä ja stomaxia, pysyivät kaikki sisällä. Nyt jaksetaan taas välillä vähän riehuakin, saatiin kakat pihalle, vettä tuo juo saman verran kuin ennenkin, kuumetta ei ole eikä maha tunnu enää paljoa normaalia kovemmalta, joten mennään nyt vaan tarkkailulla. Hiukan normaalia vaisumpi Tore on edelleen, mutta eiköhän tää tästä. Katellaan ja ihmetellään muutama päivä, jos ei ala viimiset oireet mennä ohi niin käydään lääkärillä näytillä, samoin jos Tore alkaa mennä uudelleen huonompaan kuntoon.

Kohta uskalletaan varmaan käydä vähän käppäilemässä ulkona, katellaan sen jälkeen maistuisko pikkumiehelle pieni määrä riisiä ja piimää, niillä saa sitten pärjätä aamuun asti. Paastottaa tuota en viitsi, muuten se alkaa oksentaa liian tyhjän mahan takia... Tiedä sitten mikä pöpö iski, ei tuo tietääkseni ole mitään normaalista poikkeavaa päässyt syömään eikä tässä nyt mitään muutakaan ihmeellistä ole ollut.

Asiasta kolmanteen, torstaina käytiin mustissa ja mirrissä vaa'alla, painoa löytyy nyt 13 kiloa. Säkääkin yritin mitata, nimenomaan yritin, mutta jossain 45 sentin paikkeilla mennään.


1 kommentti:

  1. Voi pientä, toivottavasti paranee pian! Kaverin kultsilla on myös tullut tänään mahavaivoja, oksennusta ja ripulia, toivottavasti ei ole mitään tauteja liikkeellä..

    VastaaPoista