7. maaliskuuta 2013

Hölmöjä pentuja ja harrastussuunnitelmia

Maha ei ole vaivannut tänään enää yhtään :) Ollaan ainakin muutama päivä vielä keskenämme näkemättä muita koiria ihan varmuuden vuoksi, ettei vaan tartuteta muiden koiria, jos tuo nyt jotain tarttuvaa sattui olemaan.On nuo pennut kyllä hupsuja. Ensin leikitään sulassa sovussa ja kaikilla on kivaa. Jossain vaiheessa jompaakumpaa (yleensä Torea) alkaa ärsyttää ja alkaa komentaminen. Tappelu joko loppuu ennen kuin alkoikaan, tai sitten alkaa yleensä noin puoli minuuttia kestävä tappelu, jonka jälkeen ollaan taas niin parasta kaveria. Nytkin pikkumiehet pesevät toistensa korvia ja näyttävät varsin tyytyväisiltä. Saa nähdä saavatko kakarat välinsä selvitettyä keskenään, vai pitääkö jossain vaiheessa puuttua asiaan. Ne on kuitenkin aika eri luonteisia, Juri alistuu aika helposti, kun taas Tore ei luovuta sitten millään, se jatkaa tasan siihen asti, että toinen luovuttaa. Vieraiden koirien seurassa nuo käyttäytyy ihan päinvastaisesti, Juri on tapellut muutaman kerran vieraampien koirien kanssa, Tore taas tulee kaikkien kanssa toimeen täysin ongelmitta.

Sulla on jotain suussa!
Harrastussuunnitelmia ollaan laiteltu uusiksi. Pidetään mitä luultavammin seuraava vuosi tokoa meidän päälajina. Aksa pitää unohtaa toistaiseksi, suunniteltiin kyllä, että voidaan välillä jotain hallia vuokrata, pääsee Tore kuitenkin vähän tutustumaan esteisiin. Mun nilkka on vammaillut viimisen 6kk, rauhallinen hölkkääminen sujuu jotenkuten, mutta lyhytkin reippaampi juoksupätkä ja hypin yhdellä jalalla seuraavat päivät. Ulkomaalaiset lääkärit sanoo "syö burana", joo sehän sen parantaakin :) Pikkuhiljaa parannellaan siis sitä, aksan vaatimat juoksemiset ei tule onnistumaan vielä hetkeen. Huhtikuussa päästään pari kertaa paimentamaan, kesällä kenties useammankin kerran, se nyt on vielä vähän auki.

En ole tainnut täällä kertoakaan, että me asutaan kesä Turussa, sen takia nyt on vähän hankala edes suunnitella mitään harrastuksia sen kummemmin. Vajaa kolme kk täällä, pari kuukautta Turussa, reilu puoli vuotta täällä ja sen jälkeen luultavasti muutto Itä-Suomeen, eihän monikaan edes ota näin lyhyiksi pätkiksi treeneihin mukaan. Oon nyt katellut ja kysellyt vähän mahdollisuuksia päästä pelastus- tai pk-puolelle treenailemaan kesällä, saataisiin siihen vähän pohjaa. Vuoden päästä aletaan mitä luultavammin panostaa vahvasti pelastuspuolelle, tulevassa kaupungissa on aika kivan oloista porukkaa sillä puolella, ja ovat jo vähän lupailleet ottaa meidät mukaan :)


Saa muuten vinkata, jos tiedätte tokokouluttajia (Riihimäen tai Turun suunnalta), joiden oppiin voisi päästä vaikka yksityistunnille kerran-pari kuussa siedettävään hintaan. Aika hyvin osaan alo-luokan liikkeet opettaa, mutta ei se valvova silmä koskaan pahitteeksi ole, ja olishan se kiva päästä tekemään enemmän pohjustusta muidenkin luokkien liikkeisiin.

4 kommenttia:

 1. Me ollaan Hokun kanssa käyty Tuija Seren luona muutaman kerran. On siis tokon ylituomari ja ihan pätevä opettaja ja järjestää myös yksityistunteja.

  http://www.tuijankoirakoulu.suntuubi.com/?cat=15

  Tuijan tokotunneille on myös vielä tilaa kesällä. Niin ja Turussa vaikuttaa :)

  http://www.tuijankoirakoulu.suntuubi.com/?cat=51

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyykin pistää Tuijan tunnit harkintaan :)

   Poista
 2. Tervetuloa Turkuun! Täällä on mukavasti kelpejä ja me pidetään myös Noa-kelpotuksen kanssa majaa alueella.

  Meidän olisi tarkoitus ottaa kesällä tunteja täältä: http://www.duffa.fi/toko-obe/
  Ajattelin kysyä, josko yksityistuntia voisi jakaa, koska onhan tunnin treeni aika pitkä ja välillä pitää kuitenkin tauottaa, joten miksi ei tekisi vuorotellen kaverin kanssa.

  Turun kelpisteillä on ollut puhetta myös kimppatokoilusta ja jos ei muuta, niin meistä saa treeniseuraa, jos vaan aikataulut sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me tullaan ainakin mielellään mukaan, jos johonkin jaetulle yksityistunnille on mahdollista päästä :) Kimppatokoiluihin tullaan varmasti myös mukaan, jos sellaisia kesän aikana järkätään! :)

   Poista