2. maaliskuuta 2013

Haaste

Heli heitti haasteella, kiitoksia siitä!

Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uudet haastateltavat ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen!

1. Esittele koirasi
- Tore on tuollainen energinen ja aina iloinen pieni keepis. Kaikkien kaveri, tulee toimeen jokaisen ihmisen ja koiran kanssa. Aina valmiina toimintaan. Rakastaa juoksemista ja tykkää tehdä töitä ihmisten kanssa.

2. Miten sinusta tuli koiraharrastaja?
- Olen pitänyt koirista aina. Ollessani 7 meille tuli Max, kiukkuinen ja kovapäinen kakara, jonka kanssa en pärjännyt, mutta josta pidin silti. Myöhemmin löysin hoidettavia koiria kaverin, äidin ja netin kautta, ja innostus vain kasvoi. Joskus ala-asteen loppupuolella aloin pärjäämään myös Maxin kanssa, vietin sen kanssa todella paljon aikaa ja haaveet omasta koirasta kasvoivat. Yläasteella mulle tuli Ira, jonka kanssa pääsin kokeilemaan muutamaa lajia. Noh, ihan kokeiluksi eivät lajit jääneet... :D

3. Mikä on parasta koirassasi?
- Tore kuuntelee ja tarkkailee mua joka ikisessä tilanteessa, pysyy aina hallinnassa, osaa ottaa rennosti, mutta on silti aina valmis toimintaan. Mahtava pakkaus!

4. Mikä on hulluinta mitä koirasi on tehnyt?
- Näitä on paljon... Eniten on tainnut naurattaa se, kun löysin kauppareissun jälkeen Toren nukkumasta vessapaperiin kääriytyneenä. 

5. Millainen on ihannekoirasi?
- Nopea liikkeissään, en voisi ikinä enää ottaa hidasta koiraa. Hyvä lukemaan ihmistä, esimerkiksi Iran kanssa mulla on ihan minimaalisia käsimerkkejä, joita kukaan muu ei edes huomaa. Valpas, innokas, rohkea (ei kuitenkaan liian), ihmisen kanssa työskentelystä pitävä. Nopea reagoimaan. Näin lyhyesti.

6. Millainen on hyvä kouluttaja?
- Sellainen, joka osaa lukea koiraa ja ottaa jokaisen koiran yksilölliset luonteenpiirteet huomioon. Kärsivällinen, osaava, kokemusta omaava.

7. Mitä lajeja harrastat?
- Toren kanssa ei vielä harrasteta muuta kuin tokoa ja tehdään pientä pohjustusta muihin lajeihin. 

8. Mitkä ovat tavoitteesi tälle vuodelle?
- Tärkein tavoite mulla on nyt ja aina pitää hauskaa :) Toren kanssa yritetään saada tokon ALO-luokan liikkeet edes johonkin malliin, käydä parit näyttelyt, loppuvuonna ehkä aloitella aksaa ja kokeilla tokon ja aksan lisäksi ainakin yhtä uutta lajia.

9. Millainen ohjaaja sinä olet?
- Päättäväinen, mutta toki joustan säännöistä vähän jos näyttää siltä, ettei koira ymmärrä mitä siltä vaadin. Turhia perseilyitä en jaksa katsoa kovin pitkään, muissa asioissa kärsivällisyys riittää aina. Tykkään kokeilla uusia koulutustapoja ja muita juttuja, enkä jaksa jankata kauaa samaa asiaa.

10.  Missä asiassa haluais
it itse kehittyä?
- Toisinaan sorrun ylireagointiin, josta olisi ihan mukava päästä eroon. Jos joku asia menee täysin pieleen, saatan ajatella, ettei se tule koskaan onnistumaan. Menee muutama tunti-päivä, ja olen taas valmis yrittämään uudelleen. Ja tietysti koiria voi aina oppia lukemaan ja ymmärtämään paremmin.

11. Mitä uutta lajia haluaisit kokeilla? 

- Ei mulla ole oikeastaan mitään lajia, mitä en haluaisi kokeilla :D Tähän mennessä tutuiksi on tulleet vasta toko, agi, näyttelyt/mätsärit ja jälki. 

---------------------------------


Haastan Iinun, Idan ja Istan

Uudet kysymykset:
1. Mikä on lempi koiraharrastuslajisi? Miksi juuri se?
2. Mitkä ovat ärsyttävimmät piirteet, joihin olet törmännyt koiraihmisissä?
3. Miten päädyit juuri siihen koirarotuun, jonka edustaja/edustajia sinulla on?
4. Onko olemassa rotua, jonka edustajan haluaisit, mutta et koe pystyväsi tarjoamaan sille kaikkea mitä se vaatii?
5. Paras asia koirasi luonteessa?
6. Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?
7. Mitä koirasi syö ja kuinka usein päivässä?
8. Miten päädyit ensimmäisen koirasi hankintaan?
9. Miten koirasi suhtautuu vieraisii ihmisiin ja koiriin?
10. Kuinka usein ja pitkiä aikoja treenaat koirasi kanssa?
11. Suurin koiriin liittyvä haaveesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti