8. tammikuuta 2015

Kukaan ei pidä juttujasi yhtä nerokkaina, kuin koirasi

Noniin, kai sitä voisi herätellä tätäkin blogia pikkuhiljaa takaisin eloon ja aktiivisemmaksi, ainakin yritetään ;) Ideoita löytyy vaikka ja mitä, toivottavasti edes osa pääsee toteutukseen asti.

Toren kanssa on eka agilitykerta takana, huomenna seuraavan kerran hallille. Löytyi yksi lenkeillä vastaantullut tuttukin sieltä ihan sattumalta. Tuolla ryhmässä on siis nuoria koiria, jotka on käyneet jo pentukurssin. Sovitaan Toren kanssa aika hyvin mukaan, tuolta löytyy pohjaa aika saman verran kuin muilta, ja luonteen puolesta tuo nyt on täysi pentu itsekin... Tehtiin viimeksi hyppyjä, putkea, pussia & rengasta, ja itsekseen vähän pöytää. Torella meni alku vähän sähläämiseksi, ihan ymmärrettävästi, kun ei olla missään ohjatuissa treeneissä yli puoleen vuoteen käytykään ja hallissa vaan muutaman kerran pentuaikana. Lopussa jaksettiin onneksi jo keskittyä tosi hyvin tekemiseenkin, ei ollut ympäristö enää niin kiinnostava.

Lumi toi mukanaan myös uuden huippukivan harrastuksen, koirahiihdon! Kokeiltiin joulun aikaan Eurassa ekan kerran, ja Tore veti tosi reippaasti suksienkin edessä, joten sukset muutti nyt tänne asustelemaan. Aika lyhyen ajomatkan päästä löytyy pururata, jossa on aurattu myös kävelijöille oma polku latujen viereen, siellä pääsee valojen sammumisen jälkeen rauhassa vetämään. Eilen tehtiin Toren kanssa n. 4km vetolenkki, josta se veti arvioilta 3km, pidettiin pari lyhyttä taukoa välissä, jotka sai juosta vapaana. Jos tästä nyt kunnolla innostutaan, miltä vähän vaikuttaa, niin ehkä sitä voisi joskus uskaltautua kisaamaankin..? Ehkä. Mutta ensin työstetään tästäkin ylimääräiset sähläilyt ja äänenkäytöt pienemmälle, ja haetaan mulle vähän lisää tasapainoa... Pystyssä kyllä pysyy, mutta on se vähän huteraa menoa välillä. Onneksi Tore on niin innoissaan, ettei sitä haittaa mun horjahtelut.

Traun kanssa tehdään vaan tosi lyhyttä vetopätkää vielä, haetaan sitä ideaa ja intoa. Kyllä sitä corgistakin yllättävän paljon löytyy, etenkin silloin, kun on ruokaa suoran toisessa päässä odottamassa ;) Trau tosin reagoi mun horjumisiin vähän enemmän kuin Tore, joten ei edes yritetä hakea vielä lisää vauhtia tai siirrytä mutkaisemmille paikoille, harjoittelen tuota hiihtämistä ensin Toren kanssa.

Eikä onneksi tuottanut vuodenvaihde tälläkään kerralla mitään ongelmia. Iltapäivällä jo lenkillä kauempana raketit paukkui, mutta ei noita kiinnostanut. Illalla istuivat tuijottamassa ikkunasta ulos siihen asti, että siirryttiin naapuriin. Siellä piti vähän sählätä, mutta maistui se unikin lopulta. Raketeista ei stressannut kumpikaan yhtään, ei edes puolenyön aikaan :)

Eilen iltapäivälenkillä tapahtui vielä todella outo juttu: n. ekaluokkalainen tyttö sai Traun tottelemaan käskyjä ilman palkkaa! Torehan nyt oli ihan intona, että nyt tehdään kaikkea kivaa, mutta Trau välillä testailee munkin kanssa, onko pakko totella. Meni siinä hetki, mutta onnistui se lopulta. Asiaa selittänee se, että kyseinen tyttö kertoi asuvansa corgin kanssa, oli näiden itsepäisyys tuttua ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti