15. tammikuuta 2015

Ruokkivaa kättä ei purra

Se ruokinta. Kennelrehulta oottelen taas sellasta 30kg lihakuormaa tiistaina, riittää taas hetkeksi. Lisäksi haen unelmalemmikistä sellaisia lihoja, joita kuluu harvemmin.

Tore syö tällä hetkellä aamuisin n. 150-200g lihaa. Iltaisin menee 250-300g lihaa ja n. desin verran nappulaa. Vetopäivinä tai jos ollaan muuten oltu normaalia aktiivisempia, heitän mukaan myös kananmunan, joskus kaksikin.

Trau syö aamuisin n. 100-150g lihaa. Iltaisin 200-250g lihaa ja puolisen desiä nappulaa. Vetopäivinä saa Traukin kuppiinsa kananmunaa seuraksi.
Toren & Traun eiliset iltaruoat, Toren kuppi näyttää tosi nappulapitoiselta, kun lihat jäi alle :D
Possun palalihaa & kanan sisäelinseosta, nappulat ja lisät, vähän vetisempiä lihoja kuin normaalisti...
Kummallekin menee lisinä D, sinkki, kalsium, merilevä, lohiöljy ja kalaöljykapselit (E-vitsku tulee näistä). Veto- ja palauttelupäivinä myös magnesium (jossa mukana myös B) sekä arkiannosta enemmän E-vitskua. BE-liuos on tilauksessa, kalaöljykapselit jäänee sen jälkeen satunnaiseen käyttöön, jos tuo liuos vaan sopii ja vaikuttaa muuten hyvältä. Magnesium on menossa vaihtoon, joten siitä jää tuo B pois. Eihän se pakollinen lisä ole, mutta eipä siitä aktiivisille koirille haittaakaan ole.

Lihat on kaikki luuttomia. Kunhan saan kennelrehun lihat taas käsiini, on tarkoituksena pussittaa noille annoksia valmiiksi pakkaseen. Niihin heitän vähän luullistakin lihaa joukkoon, sen verran, että kalsiumin tarpeet täyttyy molemmilla. Pääsee yhdestä lisäpurkista eroon. Lihoja menee aika monipuolisesti, tällä hetkellä kahta eri lihaa päivässä. Menee sikaa, nautaa, broileria, hevosta, poroa, kalkkunaa, hirveä, lammasta, lohta... Pääasiassa normaaleita jauhelihoja ja palalihoja, mutta aika usein myös sydäntä. Maksaa kerran-kaks viikossa.

Nappulana meillä on testissä Pure Natural, oli pakko maanantaina ostaa, kun nappulatynnyrin pohjalta ei enää mitään löytynytkään. Nappulaa menee niin vähän, ettei sen kanssa ole kovin tarkkaa, otetaan sitä mikä koirien vatsoille parhaiten sopii. On ollut aika vaihtelevia nää meidän nappulamerkit, jos jotain saa halvalla niin käyn aina hakemassa säkin. Periaatteessa noille sopii kaikki nappulat, mutta hajuhaittoja saattaa toisinaan esiintyä. Pure Natural jää luultavasti sen takia tähän yhteen säkkiin, siinä kun on sitä perunaa... Maissi ja peruna on ne aineet, joita nappuloissa välttelen, melkeinpä kaikki muut menee ainakin pienissä määrin.

Mun aamutallipäivinä saavat aamupalansa pakastetuista kongeista, satunnaisesti muutenkin. Saa sentään joskus arskarrella kunnolla ruoan kimpussa, kun luita meillä ei harrasteta. Tore ei ole koskaan oppinut syömään raakaluita niin, etten pelkäisi sen tukehtuvan niihin, joten eletään ilman, ei niitä onneksi mihinkään tarvitse. Hirvennahkaluita saavat joskus tekemiseksi ja hammashuoltoon, niitä uskaltaa Torellekin antaa.


4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Mutta aloin kyllä nauramaan ihan ääneen kun selasin postauksen loppuun, Toren ilme on niin paras tossa syöntikuvassa x)!

    VastaaPoista
  2. Lienee olla sukuvika että Torella on "ongelmia" luiden kanssa? Ei nimittäin ole pentueensa ainoa ahne ;)

    VastaaPoista