9. tammikuuta 2015

Lisää aksaa!

Yritän nyt muistaa kirjoittaa aina aika nopeasti aksatreenien jälkeen, pysyy itsekin paremmin kärryillä siinä, mitä on tehty ja missä edistytty.

Tänään tehtiin muutaman esteen rataa, kolme hyppyä & putki. Lisäksi vähän takaakiertoa, mitä ollaankin puiden avustuksella joskus vähän harjoiteltu. Keepis oli niin innoissaan, ettei kelvannut edes esteen takana odottava palkka, piti vaan kiertää ja hypätä heti, vasta hypyn jälkeen palkka kelpasi. Hassu pieni. Ja mä voin jo tässä vaiheessa todeta, että Torea on ihan älyttömän paljon vaikeampi ohjata kuin Iraa, se tekee kaiken niin vauhdilla, vaikkei Irakaan hidas ole. Enkä tietääkseni minäkään :D Pöytää jatkettiin myös välillä vähän itsekseen, mutta se taitaa olla Torelle aika helppo nakki. Paitsi jos vauhtia on liikaa, eikä ehdikään pysähtyä ajoissa. Pari kertaa oli aika lähellä, mutta Toren tuntien se oppii kyllä säätelemään vauhtiaan aika nopeasti. Lisäksi pari kertaa rengasta ja pussia, etenkin pussi on Toren mielestä niiin siisti! Sit sai vielä ulkona leikkiä vähän kavereiden kanssa, nyt ollaan rauhallista poikaa hetki. Tai no, niin rauhallista kuin tuo osaa olla.

Oman vuoron odottaminen taitaa olla aksassa Torelle se haastavin juttu, ei yhtään yllätä. Mutta malttoi se hetken maata kyljelläänkin ihan rentona vuoroa odottaessa ;) Tehdään jotain pieniä yksittäisiä tokojuttujakin aina hallilla, ei sormet jäädy niin kivempaa kuin ulkona. Mutta tosi vähän, keskitytään siihen rauhassa odotteluun enemmän. Sähläystä ei onneksi suoritusten aikana ole juurikaan, mistä oon aika yllättynyt. Taitaa Torestakin löytyä pieni tosikkopuoli..? Keepis on alkanut muutenkin vähän aikuistua, käyttää aivojaan selkeästi aikaisempaa enemmän (vaikkei sitä tassunantamista ikinä opikaan :D).

Mitä oon sääennusteita katsellut, niin huomenna taitaa olla vetopäivä molemmilla. Jos on kovin liukasta, niin sitten vaan Traulla, mä en jääradalle lähde suksilla Toren kanssa, vois käydä hassusti. Traun kanssa tehdään vielä niin rauhassa, ettei sen kanssa ole (ainakaan suurta) pelkoa kaatumisesta.

Oon tässä lähiaikoina vähän muokkaillut molempien ruokintaakin, aikaisempi oli ihan toimiva tapa, mutta kun kaikki voi olla vielä paremminkin ;) Siitä voisi väkertää omaa postausta tässä jossain välissä, kun löytyy sopivasti aikaa. Kunhan saan reilun viikon päästä seuraavan kennelrehun tilauksen haettua, niin tehdään vielä pientä hienosäätöä, nyt on lihat niin vähissä, ettei voi tehdä kaikkea tasan niin kuin haluaisin. Ainakin tähänastiset muutokset ovat olleet vaan positiivisia. Pääasiassa mennään siis lihalla, mutta nappulatkin pysyy osittain mukana. Täytyy vaan etsiä Torelle sopivampi merkki, ilman maissia ja perunaa (sitä pierujen määrää...), ja etenkin rasvaa pitää löytyä riittävästi, protskut nyt tulee suurimmaksi osaksi lihasta, niin siinä ei ainakaan nyt tarvitse olla kovin tarkka. Sehän syö nytkin aika suuria määriä, pakko vaihtaa 2x/päivä ruokintaan, kehtaa antaa sille niin paljoa kerralla.


Mun auto on muuten aivan liian täynnä koira- ja hevoskamoja. Pitää aina tehdä kunnon raivaus, jos jonkun pitää mahtua takapenkille. Hups?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti