4. joulukuuta 2012

Väsymystä ilmassa

Kerrankin tuo kakara nukkuu! Täytyy nyt nauttia näistä minuuteista kunnolla, kohta se pitää jo herättää tai se ei nuku yöllä ollenkaan. Viimeyönä olisin ensimmäistä kertaa pennun kotiutumisen jälkeen saanut nukkua yli kahdeksan tuntia, mutta eiköhän pikkumies päättänyt aloittaa sanomalehtien sisustamisen ja luun häkkiä vasten hakkaamisen keskellä yötä. Sinne meni ne unet, mutta onneksi ollaan viikonloppu kakaran kanssa kahdestaan kämpillä, Tore nukkukoot silloin yöt keittiössä.

Tänään meillä kävi kylässä päivän Torea nuorempi saksanpaimenkoiran pentu, saivat pojat vähän rallittaa ja vauhtia ja ääntä löytyi molemmilta. Jaksoivat ne melkein pari tuntia leikkiä, ja Tore jaksoi vielä senkin jälkeen komentaa toista nukkumista yrittävää pentua leikkimään. Bravon lähtemisen jälkeen piti vielä rallittaa hetki ulkona ja tappaa yksi lelu sisällä, mutta nyt T nukkuu! Käytiin Bravoa vastassa ja saattamassa se juna-asemalle, joten tuli sielläkin taas käytyä pyörähtämässä. Menoa ei haitannut junat eikä ihmiset, rohkeuden puolesta tuo on edelleen ihan mahtava kakara. Se on rohkea, mutta ei silti tyhmänrohkea, vaan osaa joskus varoakin jotain.

Onneksi saadaan tuolle pian ekat rokotukset, päästään sen jälkeen mustiin ja mirriin pentuhulinoihin melkein joka viikko, sieltä löytyy lisää pentuseuraa :)




Kovien pakkasten takia ei olla päästy tällä viikolla kertaakaan metsään, mutta ollaan ulkoiltu lähiympäristössä paljon, usein mutta vähän kerrallaan. T on ihan hulluna lumeen, se jaksaisi painella lumikinoksissa vaikka kuinka pitkään, jos kylmyys ei haittaisi. Loppuviikoksi on onneksi luvattu lämpimämpää, jos sitä pääsisi suuntaamaan metsäänkin vaihteeksi. Ja mullahan on koko loppuviikko vapaatakin vielä, joten saatetaan ehtiä sinne jopa valoisaan aikaan.

Tokoilun suhteen ollaan vahvistettu vanhoja juttuja ja alettu treenaamaan pieniä pätkiä seuraamista. Yritin tossa yksi päivä ottaa meidän tokoiluista videota, mutta kun lopulta sain kameran pois koiran hampaista kymmenennen kerran, oli akku jo ehtinyt tyhjentyä... Parempi onni ensi kerralla :D Ja tästä ja monesta muusta kärsivällisyyttä koetelleesta tilanteesta johtuen kakara saa seuraavaksi oppia kunnolla tunnistamaan sanan irti.


7 kommenttia:

  1. Hei mitkä noi pentuhulinat on! :D Meki halutaan.

    Tore vaikuttaa olevan melkoinen energiapakkaus. Mä luulen että meillä helpottaa paljon se että on toinen koira. Koirat painii keskenään, eikä tarvitse itse kokoajan viihdyttää penneliä.

    Btw, tiedän tunteen noiden kameroiden kanssa ;D Sen takia meiänkin blogissa on lähinnä niitä istumiskuvia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille mainostettiin pentuhulinoita joskus kun mustissa ja mirrissä ekan kerran käytiin, laitetaan kuulemma kaupan oven eteen aita ja pennut saa riehua kaupassa vapaana. Eiköhän noita muuallakin järjestetä, jos vaan tarpeeksi usein käy asiasta kysymässä ;)

      Toinen koira kelpaisi tännekin :D Onneksi saadaan jossain vaiheessa kämppiksen koira hetkeksi tänne asumaan, josko se vähän rauhoittais tuota kakaraa hetkeksi.

      Poista
  2. Musta kanssa tuntuu, että suurimmat energiat Bria saa purettua meiän vanhempiin koiriin... eiku siis koirien kanssa;) Meno on kyllä välillä niin hurjaa, että etenkin sisällä, on välillä katkaistava rallit. Mutta on meillä silti listat menossa vaihtoon pentuajan jälkeen.... muutamia jalkalistojen kulmia on näppärästi pureskellut. Voi kun ne hampaat jo vaihtuisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset koirat olis kyllä käteviä :D Pitäisi varmaan yrittää metsästää jostain joku koira muutamaksi kuukaudeksi lainaan :D Harmi kun Ira ei jaksa tuota kakaraa, siinä olisi muuten ratkaisu valmiina.

      Tore ei onneksi oo ehtinyt (vielä) tuhoamaan muuta kuin sen vaatekaapin oven, ja sohvaa on vähän yritetty tappaa.

      Poista
  3. Isänsäkin vaihdatti meille parit listat, lähinnä kynsimällä niitä, hampaat jättivät jälkensä sängyn päätyyn ja kaikkiin mun juhlakenkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenkien syöminen taitaa olla sukuvika :D Tänäänkin on pitänyt käydä monta kertaa pelastamassa kenkiä Toren suusta... Yhdet maustoin tabascolla, nyt ne on ihan kamalan väriset eikä niitä kehtaa käyttää missään, mutta säästyvätpähän hampailta :D

      Poista