1. huhtikuuta 2018

Hiljaiseloa

Huppista, blogin päivittely on päässyt hetkeksi unohtumaan kokonaan :D

Trau kotiutui juoksuhoidosta pari viikkoa sitten kun todettiin, ettei ne juoksut ilmeisesti ole alkamassa. Seuraavana päivänä ne alkoi, joten Trau olikin kotona vajaa viikon ja lähti takaisin Euraan. Ehti se sinä aikana taas vähän nilkuttaa etutassuaan... Ei se Eurassa ollessa koskaan onnu. Sain sille parin viikon päähän ajan osteopaatille, katsotaan löytyisikö sieltä apua ongelmaan vai pitääkö keksiä jotain muuta, se nyt on kuitenkin se ensimmäinen juttu mitä kokeillaan. Ja josko saisi neiti olla seuraavalla kerralla vähän pidemmän ajan kotona, eipä siinä muutaman päivän aikana tullut mitään ihmeellistä tehtyä.


Tore ei ole silti ehtinyt tylsistymään, tänäänkin paineltiin päälle kolme tuntia ympäri metsiä. Huomenna tosin taidetaan lumimyräkän takia tyytyä vain pissatuksiin ja keksiä enemmän tekemistä sisällä. Jonkun verran ollaan temppuiltu ja päästy jo vähän yhdistelemäänkin temppuja, hyvältä tuntuu ja kivaa on molemmilla. Koiratanssikurssilla vaan seuraavana aiheena koreografian teko ja se saattaa olla se kohta jossa mulla töksähtää mielenkiinto, mutta katsotaan.

Canicrossailtu ollaan myös, kyllä me periaatteessa jo kisamatkoja jaksetaan juosta mutta vauhti ei ole mikään huikea. Kevään kisoja tullut vähän silmäiltyä, jos jossain kävisi harrastussarjassa kokeilemassa miltä meno kisoissa tuntuu, mutta katsotaan miten sopivat aikatauluihin. Eipä tässä siedettävän matkan päässä kovin monia kisoja ole, mutta ehkä me johonkin ehditään.

Tore on käynyt myös pari lisäkertaa osteopaatilla, eli käyntikertoja nyt yhteensä kolme ja kaikille taisi tulla parisen viikkoa väliä. Mahaoireet ja anaalirauhasvaivat katosivat taas heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Pompottelut ei jääneet edes kolmannelle kerralle, vähentyneet ne on sentään yksittäisiin pompauksiin, kun vielä tammikuussa pompotteli pidemmän matkan putkeen aina kun sen aloitti. Jotain suoristettavaa ja käsiteltävää sieltä lannerangan alueelta on joka kerta löytynyt, mutta tuntui osteopaattikin olevan vähän hämillään. Viimeisimmän käynnin jälkeen keepis pompotteli koko matkan osteopaatilta kotiin, eli kyllä siellä varmaan ihan oikeaa aluetta käsiteltiin. Joku vanhempi ongelma siellä oli kuulemma lähtenyt parantumaan väärään suuntaan tai jotain?

Silloin pari vuotta sittenhän pompottelu jäi heti ekalle käynnille ja pysyi poissa yli vuoden. Kelit kyllä vaikuttaa vahvasti, tänäänkin oli muutama aste plussalla ja aurinko paistoi, ei pompotellut. Vähänkin pakkasta niin ihan varmasti pomputtaa jossain vaiheessa lenkkiä. Paitsi jos ollaan juoksemassa, silloin ei haittaa pakkanenkaan. Odotellaan siis lämpimämpiä kelejä niin päästään pompotteluista eroon ja käydään varmaan vielä kerran osteopaatilla jossain vaiheessa, mutta ei sillä nyt mitään kamalaa kiirettä ole. Ollaan molemmat sitä mieltä, että todennäköisemmin se alkuperäinen syy pompottelulle on siellä selässä eikä polvessa, mutta eihän sitä varmaksi voi sanoa. Voidaan kuitenkin liikkua ja elellä ihan normaalisti, Tore ei ole millään tavalla kipeä edes pompotellessaan. Tehdään mitä tehdään ja jätetään tekemättä ne asiat jotka pompottelua pahentaa, tosin niitä ei ole kamalasti vastaan tullut. Agiakin Tore saisi tehdä, sehän on tehnyt sitä satunnaisesti eikä pompottelu ole siitä pahentunut mitenkään, mutta mä en ota sitä riskiä kun jotain vikaa kuitenkin jossain on ja voidaan tehdä niin paljon kaikkea muutakin. Ei meillä tällä hetkellä olisi edes aikaa aksailuille, joskus pitää levätäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti