17. huhtikuuta 2018

Trau osteopaatilla


Käytiin Eurassa lomailemassa ja hakemassa Trau vihdoin kotiin, josko se tällä kertaa saisi olla täällä vähän pidempään kuin viimeksi. Ihanien kevätkelien ansiosta tuli ulkoiltua paljon ja kamerakin pääsi pitkästä aikaa kunnolla ulkoilemaan. Trau päätti myös ilmojen olevan riittävän lämpimät talviturkin heittämiseen, vaikkei se vesi ilmeestä päätellen kovin lämmintä sitten ollutkaan :D

Äskön kotiuduttiin osteopaatilta ja taisi olla ihan oikea päätös suunnata sinne eläinlääkärin sijaan. Traullahan on ollut syksystä asti yksittäisiä mysteeriontumisia jotka eivät ole ikinä pitkään kestäneet. Alkuun meni lavan takana olleen jumin piikkiin, sen jälkeen pienen tassussa olleen haavan, mutta joku epäpuhtaus liikkeessä pysyi vaikka tassu paranikin nopeasti. Jos sitä ei olisi selkäkuvattu, olisi se ehkä ollut ensimmäinen suunta, mutta kun selän ja kyynärät tiesi priimaksi niin ei röntgen kuulostanut oikealta tai ainakaan ensimmäiseltä ratkaisulta syyn etsimiseen.

Osteopaatille mennessä tuli hyvin yksi ero koirien luonteessa esille. Siinä missä oven auetessa Tore aina lentää osteopaatin syliin riemuissaan, Trau kävi vähän haistamassa lahjetta ja kipitti tutkimaan huoneen hajuja. Ajattelin että se olisi jännittänyt vähän osteopaatin pöytää, mutta löhöilikin siinä alusta asti ihan rennosti, mitä nyt välillä katsoi osteopaattia vähän epäilevästi.

Löytyihän sieltä sitten hyvin todennäköinen syy ontumisiin. Ilmeisesti rintarankaan on tullut jokin tälli (ei mikään ihme Traun vauhdilla), josta ongelma on siirtynyt niskaan jota vähän syyksi epäilinkin. Rintarangan alueella oli vähän kiertoa, niska oli jäykempi oikealle puolelle (ja oikeaa se on ontunutkin) ja siellä mahdollisesti jotain hermoärsytystä. Vastasi hoitoon oikeen hyvin, puolen tunnin käsittelyn jälkeen päästiinkin jo lähtemään. Käydään parin viikon päästä vielä uudelleen katsomassa mihin suuntaan tilanne menee, siihen asti ihan normieloa ja seuraillaan paraneeko liike takaisin normaaliksi. Pari päivää otetaan nyt vähän iisimmin, sitten katsotaan josko päästäisiin testaamaan millainen tuo uusi auto on nukkumapaikkana ;)

Toren kanssa ollaan käyty muutama kerta canicrossailemassa ja jonkunnäköinen koreografiakin on tehtynä ja testailtuna koiratanssia ajatellen. Vähän on vaiheessa vielä, mutta eiköhän siitä tule videota bloginkin puolelle kunhan saadaan se joskus valmiiksi asti ja treenattua vähän nykyistä paremmalle mallille. Ei sen koreografian tekeminen ollutkaan ihan niin kamalaa kuin odotin, alkukankeuksien jälkeen jopa ihan kivaa kaikesta vaikeudestaan huolimatta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti