1. joulukuuta 2015

Pentusuunnitelmia & haaste

Käytiin sunnuntaina Traun kanssa treffaamassa mun yhtä suosikkia corgi-uroksista. Trau taisi tykästyä heti, oli huomattavasti leikkisämpi ja kaverillisempi kuin yleensä uusien tuttavuuksien kanssa. Ei montaa kertaa ärähtänyt ja oli heti pyytämässä toista leikkimään. Roturasisti kenties, mutta ei se läheskään kaikkien corgienkaan kanssa ole noin tuttavallinen alusta saakka.

Ja onnistuihan se Haakkon hurmaamaan mutkin! Näin ollen meillä on urosvalinta selvillä, mikäli ei mitään yllättävää tule ja toivottavasti keväällä corgipalleroita elämää ilahduttamassa :) Kasvatus-sivulta löytyy linkit molempien KoiraNettiin, sen enempää mulla ei olekaan tarvetta asiaa mainostaa missään, tosi kivasti on kiinnostuneita ollut jo muutenkin, vaikka asiat ovatkin vasta suunnitteluasteella. Harmi kun kelit on olleet niin epävakaita ja nytkin ajomatkalla sateli vettä, niin en uskaltanut ottaa kameraa matkaan mukaan. Toren kanssa rälläyskuva sitten, harmi ettei maisemat ole enää valkoisia:Saatiin Jasmiinalta 11 kysymyksen haaste, kiitos siitä! Oon tosi laiska haastamaan ketään (lue: keksimään kysymyksiä), joten en taida tälläkään kertaa haastaa ketään, mutta vastaillaan kysymyksiin kuitenkin:

1.Jos saisit kouluttaa koirassasi nyt jotain toisin, mitä kouluttaisit? 
- Apua, pitääkö aloittaa näin vaikealla :D Ehkä tuota itsehillintää ja rauhoittumista olisi voinut treenata molempien kanssa enemmän kun olivat nuorempia. Ja opettaa olemaan haukkumatta jos joku tulee käymään, mutta se olisi tullut edellämainitun kohdan mukana luultavasti sekin. Ja hihnakäytökset molemmille kuntoon jo pentuina.

2. Harrastatko näyttelyitä? Kuinka paljon?
- Satunnaisesti käydään niissä pyörimässä, yleensä muutama näyttely kesässä. Sisänäyttelyt ei oo yhtään mun juttu, vaikka toisinaan eksytään niihinkin. Ilman mitään tavoitteita niissä käydään höntsäilemässä, kiva nähdä muita saman rotuisia ja kuulla tuomareiden mielipiteitä omista hurtista, tuloksille en paljoa painoarvoa anna, ne on niin tuomarikohtaisia. On sitä joskus saanut arvosteluille nauraakin.

3. Mitä mieltä olet mätsäreistä?
- Onhan ne ihan kiva harrastus ja toisinaan tulee käytyä mätsäröimässäkin, nykyään kyllä aika harvakseltaan. Hyvää treeniä näyttelyihin, hyvää käsittelytreeniä koiralle kuin koiralle ja vaihtelua arkeen :) Tosin mätsäreissäkin osa tuomareista on varsin mielenkiintoisia, tullut nähtyä mm. koiria aristava tuomari ja kovakouraisia tuomareita, sellaisten kohdalla taas mätsäreistä voi olla treenin kannalta haittaakin. Mutta pääsääntöisesti tuomarit ovat onneksi ihan ok.

4. Miten koirasi käyttäytyy lenkillä esim. jäniksen nähdessään?
- Hihnassa vaan kyttäävät. Vapaana ollessa kumpikin lähtee perään jos en ehdi kieltämään ennen kuin huomaavat jänöjussin, mutta molemmat kääntyvät käskystä takaisin.

5. Naurettavin kuva koirastasi.
- Kuvakansiot on muuttaneet pois koneelta, joten kaikkiin kuviin en pääse käsiksi tällä hetkellä, naurettavampiakin siis löytyy:
6. Mikä on koirasi lempiesine?
- Traun ehdottomasti pieni äidin ompelema pehmopallo. Aina porukoille mennessä kaivaa sen jostakin ja jaksaa leikkiä sen kanssa itsekseenkin ikuisuuden. Heittelee sitä itse ja syöksyy perään, makoilee selällään pallo suussa ja sen lentäessä kauemmas kääntyy kyljelleen ja huitoo sitä kohti tassuillaan.
Tore tykkää kaikesta millä voi leikkiä. Ykkönen taitaa kuitenkin olla meidän narupallo kera kilinän, sitä käytetäänkin nykyään vain treenipalkkana.

7. Kevythäkki vs. metallihäkki?
- Metalli. Kevyessä olisi puolensa, mutta ei noista kumpikaan sellaisessa pysy.

8. Mitä mieltä olet fleksistä?
- Oikeissa käsissä ja koulutetulla koiralla ihan hyvä kapistus. Iralla on fleksi päivittäisessä käytössä, sitä kun ei aina uskalla vapaana pitää. Saa sen ansiosta kuitenkin enemmän liikkumatilaa ja voi hyvin juoksennella lenkeillä. Kovin isoilla koirilla en uskaltaisi käyttää, nähnyt niiden hajoamisia ihan riittävän monta kertaa.
Väärissä käsissä aika kauheita. Esimerkiksi niillä, jotka eivät ole ymmärtäneet lukitusnapin ideaa, ja antavat koiriensa sinkoilla joka suuntaan.9. Koirasi lempiruoka?
- Juusto ja nakit! Menevät kyllä vaan treenipalkkana, ei varsinaisena ruokana :D Kupista löytyvistä menee lähes kaikki lihat nopeasti ja ennen nappuloita, en nyt äkkiseltään keksi niistä mitään ehdotonta suosikkia.

10. Mikä on koirasi pahin teko?
- Hmm... Kumpikaan ei ole koskaan aiheuttanut ulkopuolisille mitään vahinkoa, eivätkä ole edes pahemmin tuhonneet mitään koskaan... Joten sanotaan Toren pahimmaksi juniorikeepiksen idea kaivaa mun buranavarastot hyllyltä lähes katonrajasta (se on aika ninja), tai myöskin juniorikeepiksen idea avata ruokasäkki ja syödä sieltä mahansa täyteen yksinolon aikana. Juniorikeepis myös auttoi äitiä sisäkukkien kastelussa nostamalla kinttua, vaikka olikin silloin ollut jo pitkään sisäsiisti :D
Traun taas... En mä tiedä :D Joskus se löysi marsujen heinäsäkin ja kaiveli siellä, oli naama turvoksissa muutaman tunnin. Nykyään sekin muisto lähinnä naurattaa. Elellään niin aktiivista elämää, ettei nuo paljoa jaksa pahuuksia tehdä. Etenkään kelpien perässä päivittäin juokseva corgi.

11. Millainen koirasi on/oli pentuna?
- Tore oli ööh mielipiteensä kiljumalla kertova omituinen ylivilkas kakara. Tiesi aina, koska silloinen kämppis oli liikkeellä ja kävi puremassa sitä nilkoista. Ulkoillessa yritti tehdä sitä mullekin aika pitkään, mahtoi näyttää mielenkiintoiselta kun kävelin ympäri kaupunkia pieni keepis nilkoissa roikkuen. Vähän varautunut ihmisiä kohtaan ja pelkäsi toisia koiria, nykyään maailman avoin kaikkia rakastava otus, voisi rakastaa vähän vähemmänkin.
Trau taas hyyvin reipas, siitä kertonee tarpeeksi se, että se lähti Virosta kahden tuntemattoman ihmisen matkaan, kulki laivassa, käveli Helsingin keskustassa, junaili ruuhka-aikaan ja kotona oli heti leikkimässä itseään huomattavasti isompien kavereiden kanssa. Ei siis pienestä hätkähtänyt, kaikki oli sen mielestä vain kivaa. Helppo pentu, ei mulle tullessaan enää edes yrittänyt purra koskaan ja oli jo lähes sisäsiisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti