27. syyskuuta 2015

Niks ja naks

Tore pääsi koululle mukaan, ohjelmassa oli kevyt hieronta & nivelten mobilisointi.

Jumeja on edelleen, takareidet on ne ikuinen ongelmakohta ja alaselästä löytyi yllättävän kipuherkkä alue, liekö keepis sählännyt jossain vai onko vaan rallatellut (taas) lihaksensa juntturaan sieltäkin. Etupää lihaksiston puolelta ok, alkuviikon hieronnat teki siis tehtävänsä, eikä takapään jumit mikään yllätys ollut, kun alkuviikon hieronta meni etupään ongelmiin keskittyessä.

No, hierotaan nyt vielä ainakin huomenissa uudelleen, sen jälkeen jatketaan vähän pidempi pätkä laserhoitoa, josko tää tästä. Liikkeissä ei kuitenkaan näy mitään poikkeuksellista, takajalkoja sais toki käyttää paremmin, mutta ei mitään suurta häikkää eikä kukaan, joka ei ole nähnyt tuon liikkuvan täysin jumittomana luultavasti huomaisi liikkeissä mitään ongelmaa.

Mobilisointiin. Yksi takajalan varvas vähän rutisi ja aristi, vetristyi kyllä melkein heti. Kintereet ok, polvet ok (jes, niitähän se silloin keväällä oireili), lonkkien kohdalla Torella pientä epämukavuutta näkyvissä, mutta sitä ei ole koskaan ennen pyöritelty noin, joten saattaa mennä myös jännityksen piikkiin, testaillaan sitä vielä rauhaksiin kotona. Etupäässä kaikki muuten ok, mutta oikealla puolella ranteen alueella pientä aristusta - heitetty veikkaus, että on vaan kolauttanut sen johonkin, mutta seuraillaan ja annetaan vähän laserhoitoa sinnekin.

Huomenna hoidellaan selkää ja reisiä kuntoon ja jatketaan sen selvittämistä, mikä tuon koiran saa noin pahasti jumiutumaan. Eli liikuntapäivikset tulee jatkumaan ja hieronnasta tulee säännöllisempää. Ruokintaa en tässä vaiheessa ala muuttamaan, siinä nyt on mun tietojen mukaan kaikki kunnossa. Palautusjuomaa voisi kyllä vähän muokkailla, se on meillä ollut vähän puutteellinen (oon lohduttautunut sillä, että harva aksakoira edes saa palautusjuomaa, mutta jos Tore tarvii sen pysyäkseen kunnossa, niin sitten se vaan tarvii ja sen myös saa). Oon myös jo pidempään suunnitellut kokeilevani päivittäin tehtävää venyttelyohjelmaa (johon mulla toivottavasti on vielä ohje jossain), taidetaan ottaa se mukaan testiin.

Eipä tuosta koirasta päällepäin näe, kuinka juntturassa se välillä on. Oireilut alkaa vasta, kun jumit on jo tosi pahoja. Ja Trau tuolla rakenteella, samalla liikunnalla ja samalla ruokinnalla pysyy lähes täysin jumittomana, ja se on näistä kahdesta se, joka lenkeilläkin enemmän riehuu ja rällää. Ottaa näistä nyt selvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti