21. syyskuuta 2015

Liikuntaviikko

Idea löytyi jo keväällä Paimenlauma-blogista, mutta sairastelujen, reissaamisen ja muuton takia jäi kesällä toteuttamatta. Nyt ollaan vihdoin normaalirytmissä liikuntojen suhteen, kehtaa tämänkin tehdä.

Maanantaina käytiin aamuyöstä n. tunnin hihnalenkillä reippaalla tahdilla. Aamupäivällä oltiin n. 1h 45min pelloilla ja metsässä rälläämässä Ditan ja Lunan kanssa, koirille taisi kertyä aika runsaasti kilometrejä ja pomppivat paljon myös pellolla, nimenomaan pomppivat, koska ilman hyppimistä eivät olisi sieltä heinän seasta nähneet eteensä :D Oli uusia lenkkereittejä mulle ja vielä tosi lähellä, ei tarvitsekaan jatkossa autoilla joka kerta kun metsään/pellolle haluaa. Lenkin jälkeen varmaan reilu tunti takiaisten ja ties minkä piikkien ja siementen nyppimistä koirista. Illalla tehtiin vielä tunnin rauhallinen hihnalenkki.
Liikuntaa maanantaina yhteensä n. 3h 45min.


Tiistaina aamulla käytiin vain 20min hihnalenkillä. Päivällä tehtiin 30min kävelylenkki rauhallisella tahdilla, järkyttävän kovan tuulen takia ei innostanut lähteä yhtään sen pidemmälle. Illalla suunnattiin metsään vesisateeseen 1h 20min reippaalle lenkille.
Liikuntaa tiistaina yhteensä 2h 10min.

Keskiviikkona käytiin taas vain pikainen 15min pissatuskierros ennen mun aamutallia. Tallin jälkeen ajeltiin vesisateeseen hiekkakuopille, palloiltiin siellä puolisen tuntia, käytiin vähän rämpimässä, löytyi uusia polkuja, tutkittiin ja eksyttiin... Lopulta lenkki oli kestänyt jo 2h 25min, kun selvittiin takaisin autolle. Epätasaista maastoa vielä koko matka, joten oltiin kaikki aika väsynyttä porukkaa kotona. Illemmalla taas 10min pikapissatus ja illalla käveltiin vielä 35min hihnalenkki.
Liikuntaa keskiviikkona yhteensä 3h 25min.


Torstai aloitettiin taas lyhyellä 10min pissatuslenkillä. Päivällä käytiin kävelemässä 35min rauhallisella tahdilla. Illalla toinen 35min rauhallinen kävely.
Jotain lepopäivän tyylistä tänään, Traun treenit on vielä niin kevyitä ettei niitä kovin rankaksi liikunnaksi voi laskea, muutamaa yksittäistä estettä ja pari kertaa hypyn kautta putkeen vain.
Liikuntaa torstaina yhteensä 1h 20min + Traun treenit.

Perjantaina nukuttiin pitkään! Lähdettiin heti heräämisen jälkeen metsään, jossa vierähti 1h 45min. Rämmittiin umpimetsässä ja käytiin seikkailemassa luonnonsuojelualueella. Väliin Toren treenit ja treenikavereiden kanssa rälläämistä. Sit nopea 10min kävely molempien kanssa, koirat autoon ja nokka kohti mökkiä. Mökillä saivat vielä rällätä pihalla n. 15min.
Liikuntaa perjantaina yhteensä 2h 10min + Toren treenit.

Lauantaina aamulla taas n. 15min rälläystä mökin pihalla. Siitä lähdettiin ajelemaan Säkylän metsikköön, jossa vierähti 1h 25min Ranen, Jedin ja Jörö-pennun kanssa juostessa. Lenkin jälkeen saivat vielä hengailla jonkun aikaa porukoiden takapihalla. Illemmalla suunnattiin taas metsäretkelle, tällä kertaa seurana oli Ranen, Jedin ja Jörön lisäksi myös 8-kuinen Minka-nahkacollie, jonka kanssa Tore rälläsi pitkin pusikkoa, kerrankin joku halusi juosta sen kanssa kunnolla :D Aikaa vierähti 1h 30min, jonka jälkeen Tore pääsi saunaan rentoutumaan. Myöhään illalla/yöllä käytiin vielä tooodella rauhallisella 30min kävelyllä tähtien valossa, koska en muistanut, että Eura säästää ja katuvalojen on turha odottaa olevan päällä, enkä jaksanut enää kääntyä takaisin hakemaan lamppua matkaan mukaan.
Liikuntaa lauantaina yhteensä 3h 40min.


Sunnuntaina koirat oli aamulla äidin mukana 1h marjastus- & sienestysreissulla, joten mulla ei ollut niiden kanssa mikään hoppu ulos, lisäksi Trau vaikutti edelleen aika väsyneeltä. Päivällä käytiin 30min kävelyllä metsässä. Illalla käytiin 1h 50min lenkillä saman kuuden koiran poppoon kanssa kuin eilen. Ajeltiin takas Riksuun ja heitettiin vielä 20min kävely ennen nukkumaanmenoa.
Liikuntaa sunnuntaina yhteensä 3h 10min.

Viikon liikunnat yhteensä 20h 10min + molempien aksailut lämppäilyineen ja jäähdyttelyineen. Hihnalenkeillä mulla on yleensä Piko mukana myös, yllättävän hyvin pieni lattiamoppi pysyy matkassa mukana, vaikka pääsääntöisesti aika reippaasti kävelläänkin. Metsä- ja peltorälläykset ollaan Toren ja Traun kanssa yleensä keskenämme, vietetään laatuaikaa ilman lauman uusinta jäsentä ja näin saa ollakin, en kaipaa vahdittavaa aivojen nollauslenkeille ja omat on aika luottoja irtiolon suhteen, ei ne kauas koskaan lähde vaikken niitä jatkuvasti näkisikään :) Siksi me lenkkeilläänkin irtiololenkit joko päivällä valtaosan ollessa töissä tai myöhään illalla/yöllä, ei ole vastaantulijoita :D

Tätä oli sen verran kiva tehdä, sai itsekin tarkempaa käsitystä siitä, paljonko sitä tuleekaan liikuttua, että voisi tehdä vastaavia jatkossakin. Jos vielä sais kilometrimäärätkin ylös, nyt on ollut jatkuvasti akku loppu kännykästä, niin ei oo saanut niitä mitattua, vaikka se suunnitelmissa olikin. Pidemmältä pätkältä saisi myös paremman käsityksen siitä, miten meidän lepopäivät pääsääntöisesti pyörii, tällä viikolla kun ei ns. "täyttä lepopäivää" ollut ollenkaan. Huomenna taas lepuutellaan ja sisällytetään myös molempien paimenten hieronnat ohjelmaan, taitavat olla kumpikin sitä vailla. 

Tore & Minka

2 kommenttia:

  1. Kiva kun vielä edelleen joku jaksaa ottaa osaa haasteeseen, näitä kun on niin mielekästä lukea :) Kiitos siis! Te liikutte varmaan tuplasti sen minkä me. Mite sulla riittää aika 3-4h lenkeille noin monena päivänä viikossa! Oot varmaan mestari ajankäytössä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ei oo kokopäivätöissä niin aikaa löytyy :D Vaikka kyllä me ollaan aika samoja määriä liikuttu melkein aina, oon tällänen hullu koiranainen jonka kaikki "ylimääräinen" aika uppoaa noihin nelitassuisiin :D Välillä pidetään kyllä vähän rauhallisempiakin viikkoja, jos mulla on paljon menoja ja haluan niitä pitää muutenkin, osaavatpahan koirat olla tarpeen vaatiessa vähemmälläkin liikunnalla :)

      Poista