26. maaliskuuta 2015

Jumii, jumii...

Joudutaan jättämään agililiitelyt ainakin hetkeksi tauolle. Ei Toren polvioireet sitten johtunutkaan anaalirauhasista. Maanantaina iltalenkillä pompotti sitä taas, loppulenkistä melkein joka askeleella. Vapaana liikkui kuitenkin ihan ok, kun oikaistiin pellon läpi takaisin kotiin. Suunnattiin heti tiistaina uudelleen eläinlääkärille. Anaalirauhaset ja eturauhanen kaikki ok, polvia väännelty ja käännelty, eikä mitään vikaa löydy mistään. Lihasperäistähän tuo saattaa olla, joten soittelemaan fyssareille. Kaikilla kalenterit täynnä, kolmen viikon päähän meni se aika. Ajattelin, että voisihan tuota asiansa osaava koirahierojakin vilkaista, mutta tottakai kaikilla hierojillakin on kalenterit täynnä. Mitä nyt olen itse tuota pallotellut ja tutkinut, on sillä jumi selässä. Se on sitten asia erikseen, riittääkö se selittämään oireilun.

Vapaanahan tuo liikkuu ihan normaalisti, oireilee vain ja ainoastaan hihnalenkeillä, lyhyet pissatusreissut onnistuu hihnassakin. Ollaan nyt jätetty hihnalenkit kokonaan pois, eikä tuo ole maanantain jälkeen pompottanut jalkaansa kertaakaan, joten ehkä siellä ei ole mitään kovin pahasti rikki..?

Katsotaan ja ihmetellään nyt, mitä sen kanssa tehdään. Tore on onneksi muutoin oma iloinen itsensä, ilman hihnalenkkejä en luultavasti edes huomaisi mistään, että jotain vikaa jossain on.

Toren kohdalla lihasongelmat eivät kyllä hirvittävästi yllätä, kun ei tuo osaa varoa yhtään mitään. Lämmittelyt ja jäähdyttelyt kera palautuslitkujen on kyllä aina hoidettu kunnolla, lisäksi ruokinnassa lihaksistoa tukevat lisät, ja back on trackin verkkoloimi on sekin ahkerassa käytössä ja koko koira hierottu säännöllisesti huolellisesti läpi. Lisäksi viime kuussa meille kotiutui BOT:in makuualusta, joka tosin toimii Toren mielestä paremmin peittona.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti