4. tammikuuta 2013

Koirani on fiksu

Pikkumies päätti pissata lattialle ja käydä siinä uimassa :))

Ainakin saatiin suoritettua suihkuun totuttaminen tässä vaiheessa. Vähän taisi ihmetyttää, miksi sisällä satoi vettä, eikä keepis selvästikään nauttinut olostaan suihkun alla, mutta pysyi kyllä ihmeen hyvin paikallaan.

Ollaan taas temppuiltu. Tore osaa nyt peruuttaa, pyöriä itsensä ympäri molempiin suuntiin ja ottaa mitä tahansa suuhun käskystä. Tokojutuista meillä hallitaan eteentulo, sivulletulo, istuminen, maahanmeno, vähän paikallaoloa, vähän seuraamista ja nyt ollaan aloiteltu treeniä noutokapulan kanssa. Oon nyt alkanut tutkimaan lähialueiden koiraseuroja, josko päästäis johonkin ohjattuun tokoryhmään mukaan kun saadaan rokotukset kuntoon. Mietin aika kauan tota Riihimäen omaa seuraa, mutta oon tullut siihen tulokseen, että kattelen muualta ensin. Helpompi mun on kulkea junalla vaikka reilun puolenkin tunnin matka ja kävellä kilsa-pari, kun hankkiutua jotenkin täällä yli viiden kilometrin päähän hallille, jonne ei taida päästä julkisilla ainakaan kovin helposti. Kun ei tuo kakara vielä kävele päivässä kymmentä kilsaa ja vedä treeniä siinä välissä... PK- ja pelastuspuolen treenimahdollisuuksia oon myös alkanut tutkimaan tarkemmin, onneksi oon saanut netin kautta kiinni lähistöllä treenaavia ja saa niiden kautta vähän vinkkiä siitä, minne kannattaa suunnata(+voi sopia alustavasti kimppakyytejä).

Aksan kanssa vähän sama juttu, RimA:n hallille on myös yli 5km enkä tiedä, pääseekö sinnekään lähelle julkisilla. Ainahan jotain kimppakyytiä voi yrittää sopia, mutta näin alkuun aika hankalaa, kun ei tunne ketään siellä käyvää. Katellaan ja ihmetellään sitä vielä, kun ei meillä mikään kiire aksan aloittamisen kanssa ole. Junamatkan päästä löytyy kuitenkin hyviä seuroja, joten mietitään ja kysellään minne kannattaisi yrittää päästä treenaamaan.




4 kommenttia:

  1. Onpa sulla pätevä keepipentu! :) Osaako mennä käskystä maahan, vai onko sulla jokin käsimerkki? Typy osaa kyllä maahanmenon, mutta käskystä se ei vielä osaa mennä. Jos laitan käden lattiaan niin muksahtaa kyllä samantien :) Aina maahanmennessä sanon kyllä käskysanan, mutta vielä sitä ei olla hahmotettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsimerkki on mukana vielä, mutta ollaan alettu häivyttämään sitä pikkuhiljaa pois, enää ei tarvitse niin selvää merkkiä kuin alussa :)

      Poista
  2. Pakko naurahtaa tuolle viidelle kilometrille, kun itse ajokortittomana käyn joka sunnuntai 30km päässä agilityharjoituksissa koiran kanssa.

    VastaaPoista