17. helmikuuta 2017

Rovaniemen reissu

Viime viikon keskiviikkona aamuyöllä lähdettiin, ei siis agiliideltykään enää perjantaina :D Saatiin ihana mökki Narkauksesta, rauhallinen paikka ja koirat sai huoletta päästää heti ovelta vapaana ulos, mökin omistajankin ensimmäinen kysymys oli se, pysyvätkö koirat vapaana. Trau piti aina erikseen komentaa sisälle, neiti itsepäinen olisi vain ulkoillut. Enimmillään taisi olla -23 pakkasta, muttei se menoa haitannut. Ihana kunnon talvi!

Käytiin pari kertaa seikkailemassa Ounasvaaran talvikävelyreitillä & ympäristössä (kuka nyt merkityllä polulla koko ajan pysyisi, etenkään täysin vieraassa metsässä...). Molemmilla kerroilla taisi kävelyä tulla 10-15km, siinä lumimäärässä juoksemisen jälkeen oli rauhallista koiraa mökillä. Mahtavat maisemat, melkein kolme tuntia siellä vietittiinkin molemmilla kerroilla. Vähän ehkä jossain vaiheessa eksyttiin, mutta mitäs pienistä.

Muina päivinä seikkailtiin mökin ympäristössä, heti mökin pihasta lähti pieni tie, jossa ei liikennettä ollut ja jossa koiria sai vapaasti juoksuttaa. Löydettiin pieni metsäkoneiden jättämä polku, mutta sitä ei pitkää matkaa jaksanut tarpoa, sen verran oli uutta lunta päällä. Vaan saipa taas koirat nopeasti väsytettyä :D

Tore tietysti myös saunoi joka päivä. Tore saunoi välillä myös kylmässä saunassa, se nyt vaan oli sen mielestä niin ihana paikka.

Trau kävi moikkaamassa urosta muutamaan kertaan. Ensimmäinen käynti meni tutustumiseksi, kun on vähän hitaasti lämpenevää sorttia tuo neiti, ja antoi tärpeistä merkkejä vähän etuajassa, mitä ei ole aikaisemmin tehnyt. Mutta oltiinpahan ajoissa liikkeellä! Tutustumisen jälkeen meni ensikertalaisen uroksen puolelta vähän harjoitteluksi, mutta lauantaina ja sunnuntaina sujui jo varsin hyvin. Nalkkiin eivät kumpanakaan päivänä jääneet, mutta se ei onneksi kaikkea kerro. Saa nähdä mitä sieltä tulee vai tuleeko mitään.

Maanantaina aamuyöstä päästiin takaisin kotiin ja heti normaaliin arkeen. Torella oli ohjatut rallyt, teki ihan mahtavasti ja intoa piisasi, pientä sähläystä ilmassa kyllä. Keskiviikkona suunnistettiin keskenämme hallille, molemmat pääsi tekemään rallyjuttuja, Trau nyt saa vielä keskittyä aika pitkälti seuraamiseen, jotenkin oon aina seuruun opettamisen kanssa tosi laiska. Kyllä sekin kaikki alokasluokan liikkeet jo ihan kivasti tekee, seuraaminen vaan kuntoon ja kisavalmis alkaa olemaan Traukin. Tore taas todisti osaavansa avoimenkin luokan liikkeistä valtaosan ongelmitta. Molemmat teki vähän keppitreeniä vielä loppuun.

Eilinen meni mun osalta sairastellessa, mutta tänään selvittiin taas Toren kanssa hallille. Trau saa nyt varmuuden vuoksi lomailla agihommista kunnes tiedetään, onko pentuja tulossa. Tarkoittaa sitä, että Tore pääsi agiliitämään pitkästä aikaa. Tehtiin suht yksinkertaista rataa ja matalilla rimoilla, ei mitään ongelmaa vaikka mulla olikin vähän totuttelemista. Ainakin Torella oli kivaa! Ja pitkästä agitauosta huolimatta se malttoi kuunnella pelottavan hyvin, ei mitään ylimääräisiä sinkoiluja. Nyt katsotaan ja ihmetellään, miten sen selkä agiin reagoi. Ei ainakaan vielä ole pompottelut palanneet, toivotaan ettei myöhemminkään.



4 kommenttia:

  1. Aivan mahtava blogi, niin pakko liittyä!

    heilutuksia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Oi, miten kauniita kuvia osaat ottaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän noilla nyt ammattilaisten tasolle yllä, mutta ihan tyytyväinen niihin yleensä olen itsekin :)

      Poista