25. marraskuuta 2016

Treenimotivaatio hoi

Ostetaan lisää motivaatiota harrastuksiin! Tosin taitaa aika monilla olla tällä hetkellä samaa ongelmaa. Ulkona on pimeää, kylmää ja märkää, yleensä myös niin kova tuuli ettei pystyssä pysy. Siellä ei treenata koska omistajan mukavuudenhalu, tosin ei koiratkaan tunnu näiden kelien faneja olevan. Yksikin päivä lenkillä yrittivät hinata vain kotiinpäin jokaisesta risteyksestä, Tore olisi mielellään kääntynyt takaisin sisälle heti ulko-ovelta. Sisällä ei ole tilaa mihinkään isompaan, jotain yksittäisiä rallyliikkeitä sentään välillä tehdään molempien kanssa. Dobopallo on sentään ahkerassa käytössä. Hallille ei jaksa jatkuvasti ajella, etenkään nyt kun auto tuo taas omat jännityksensä asiaan.

Torenkin motivaatio rallyyn on hukassa. Se on niin mun peili. Pitänee tehdä vain pikkujuttuja superpalkalla. Vauhtilajeissa tuo omimmillaan on, mutta agiliidot on varsin rajoitettuja etenkin nyt, kun odotellaan aikaa osteopaatille, alkaa näyttämään vähän siltä että tulee tarpeeseen se. Vetolajeihin ei oo oikeen kelejä. Tai tällä viikolla olisi ollut, mutta tottakai olin juuri ne pari paremman kelin päivää sen verran kipeänä, ettei canicrossailu kuulostanut kovin houkuttelevalta idealta, ja pyörää mulla ei täällä tällä hetkellä ole. Nyt siellä on taas sen verran liukasta, etten kyllä Toren vauhdissa juokse. Jotain valkoistakin oli ilmestynyt yöllä taas maahan, mutta huomenna sataa taas tuttuun tapaan vettä.

Trau sentään tekee omalla innollaan, sen mielestä kurakelit on ihan ok. Siis siihen asti kunnes käsketään suihkuun. Viime viikon treenien ratapätkä näytti tältä:


Vauhtia riitti, mulla oli taas vaikeuksia pysyä perässä. Estehakuisuutta on selvästi saatu paljon lisää, ei tarvitse enää saatella kovin pitkälle. Ehkä se irtoaminenkin sieltä joskus löytyy? A oli matalana ja vitsi miten hyvät kontaktit tolla on, ei (ainakaan vielä) mitään ajatustakaan hypätä alas, vaan juoksee ihan nätisti. Puomillakin vauhtia riittää, mutta kuitenkin ihan järki päässä, ei mitään aivotonta kaahotusta. Ei enempää kerrottavaa, koska tästä radasta on jo viikko aikaa...


Tänään jatkettiin ylläolevalla radalla. Oltiin vähän myöhässä, joten rataantutustuminen jäi vähän vaiheeseen. Kepit tekevillä oli vähän eri rata kuin meillä, joten ekalla radalla teinkin mustapohjaisen kympin kun kaikki muutkin :D No ei mitään, välistävedot on olleet Traulle vaikeita mutta tämähän sujui. Vauhtia ei puuttunut tälläkään kerralla, jotain äänenkäyttöäkin oli havaittavissa. Putket haki taas yllättävän kaukaa, ainoastaan 11-12 välissä meinasi tupsahtaa jalkoihin kysymään että hei hidas ihminen mihin sitten mennään.

Tore oli mukana, tehtiin siinä sivussa vähän rallytreeniä, eteenmenotkin alkaa sujua ilman kädellä ohjausta. Vähän oli keskittymiskyky kyllä keepiksellä hukassa, joten mitään sen hankalampaa ei sitten tehtykään. Ehdittiin vielä juoksemaan pari putkea ja kokeiltiin onko 2o2o muistissa puomin alastulolla. Hienosti keepis istua törrötti kontaktipinnalla. Löytyi sieltä oikeakin asento hetken muistuttelun jälkeen.

Molemmat kävivät myös viime viikon maanantaina eläinlääkärissä. Torella on nyt närästyslääkkeet käytössä, tosin niitä ennen testattiin melatoniinia hetki ja se tuntui auttavan ihan yhtä paljon kuin lääkkeetkin, joten palataan takaisin siihen jos oireet lääkekuurin jälkeen palaavat. Trau tuli siinä sivussa käynnille mukaan punaisen ja vuotavan silmänsä kanssa ja sai parit silmätipat matkaan mukaan. Todennäköisesti metsässä rällätessään osunut johonkin oksaan. Silmä on taas kunnossa eikä Tore ole närästellyt lääkkeiden kanssa juurikaan, jotain tosi lievää nieleskelyä ollut pari kertaa. Voiton puolella ollaan, toivottavasti.

Pari viikkoa sitten oli näääin paljon lunta, ehkä ne vielä joskus takaisin saadaan:



2 kommenttia:

  1. Talvi ja pimeys on kyllä niin mälsää. Tulisi ees lunta. Joskus on parempi jättää treenit väliin ja jäädä vain kotiin, mutta ite oon toisaalta huomannut että mitä säännöllisemmin treenataan niin sitä paremmin motivaatio pysyy yllä. Toisin sanoen omalla kohdalla tauot tuntuu "vähän" venyvän :) tsemppiä kaamoksen selätykeen, joskus on ihan hyvä vaan olla tekemättä mitään ihmeempää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Taisi pieni tauko harrastuksista ja koko blogimaailmasta tehdä ihan hyvää :) Josko tuota jaksaisi taas ensi viikolla keskittyä treenipuoleenkin paremmin. Nyt ainakin on vielä kunnon jääkelit täällä, tulee helpommin lähdettyä hallille kun ei uskalla antaa koirien edes juosta ulkona :D

      Poista