5. maaliskuuta 2024

Mitä meille kuuluu?

 Hupsista, muutama vuosi vierähtänyt välissä. Mutta täällä me ollaan edelleen!

Ollaan blogihiljaisuuden aikana muutettu pariinkin kertaan, jätettiin Etelä-Suomi taakse ja siirrettiin kimpsut ja kampsut Raumalle aika tasan vuosi sitten. Nyt on kokonaan uudet lenkkireitit, paljon riittää vielä lähiseuduissakin tutkittavaa, ja koirilla on muutama uusi leikkikaveri. Tosin harvemmin enää intoutuvat sen suuremmin muiden koirien kanssa leikkimään, kyllä siihen leikkimiseen tahdotaan ihminen lelua heiluttamaan mieluummin. 

Torella todettiin vuosi sitten sydänvika, sivuääni 4/6 ja myksomatoottinen läppärappeuma tuli diagnoosiksi. Pimotab-lääkitys ollut käytössä nyt vuoden verran. Käytiin sydänultrassa sisaruksilla todettujen sydänvaivojen takia, ja sen kautta sitä diagnoosia osasi itsekin vähän odottaa vaikkei mitään näkyviä oireita sen kummemmin ole. Alkuvuodesta käytiin sydänkontrollissa, tilanne oli hieman edennyt muttei mitenkään huolestuttavasti ja samalla lääkityksellä jatketaan. Oireita ei onneksi vieläkään ole, lenkkeillä ja riehua Tore jaksaa ihan kuten ennenkin. Diagnoosin jälkeen jätettiin kuitenkin viimeisetkin vetopuuhat kokonaan pois. 

Eikä terveysongelmita ole välttynyt Traukaan. Selän kalkkeuman lisäksi elämässä on nykyään mukana kyynärten nivelrikko, mutta ainakin toistaiseksi librela on tuonut oireisiin riittävän avun yksistään. Lenkki-into ei ole Traullakaan mihinkään nivelrikosta ja selkävaivasta huolimatta kadonnut, joka risteyksestä pitäisi aina kääntyä siihen suuntaan joka vie mahdollisimman pitkälle lenkille. Kaikista pisimmät lenkit on kuitenkin jätetty Traulta pois, kun niistä se selvästi kipeytyy. 

Retkeilyt ovat parin viimeisen vuoden aikana jääneet harmittavan vähälle, Toren kanssa ollaan tehty muutama lyhyt retki pääsääntöisesti autossa nukkuen. Toisaalta viimeisimmän muuton jälkeen ollaan päästy mökkeilemään aikaisempaa useammin, kesäaikaan miltei joka viikonloppu ja nyt talvellakin oltiin siellä pidempi pätkä vuodenvaihteen aikaan. Eli juuri niillä kovimmilla pakkasilla tietenkin. Mutta ei tarvinnut koirien kuunnella rakettien pauketta ollenkaan. 

Tavoitteena onkin ehtiä tänä vuonna edes muutaman kerran retkeilemään uusiin paikkoihin. Lisäksi tietenkin jatketaan uusiin lähimaastoihin tutustumista, mökkeillään, temppuillaan ja jumppaillaan :) 

Kesää odotellessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti