16. kesäkuuta 2017

Lomailua ja aksaa


Hupsista, vähän taas jäänyt blogi hiljaiseksi. Ollaan kyllä ehditty tehdä vaikka ja mitä! Seikkailtu metsissä, uitu, mökkeilty, nähty koirakavereita ja tietenkin myös treenattu. Juhannuksena päästään taas pidemmälle metsäreissulle. Punkkeja vastaan testataan seresto-pantoja, muutaman viikon olleet nyt käytössä eikä vielä ainakaan yhtään punkkeja, eikä onneksi myöskään haittavaikutuksia.

Hallilla on käyty kerran-kaks viikossa, yks viikko lomailtiin kokonaan kaikesta treenaamisesta. Tore on tehnyt rallya (ja kävi mun sairastaessa myös yhdet rallytreenit kaverin mukana, meni kuulemma tosi hyvin!) ja yksittäisiä juttuja aksaa, mitään ratatreeniä en sen kanssa tee, mutta mm. puomi näyttää aika kivalta ja pakkovalssien yms. ohjauskuvioiden treenaamisessa on kiva tehdä kahden koiran kanssa. Toren rimakorkeudet on huimat, aina samat kuin Traulla :D Toren kanssa ollaan myös ilmeisesti menossa ensi kuussa rallykisoihin.

Trau on muutamien pienien rallykuvioiden lisäksi jatkanut ahkeraa keppitreeniä, mun ollessa oikealla puolella kepittely sujuu jo, mutta jostain syystä mun ollessa vasemmalla jää herkästi keppejä välistä, vaikka alusta asti olen tehnyt molempia puolia saman verran. Mutta edistyy ne kuitenkin aika kivasti! A on aika kunnossa, vaikka ollaankin tehty sitä aika maltilla, puinenkin sujuu jo. Radalla sitä ei oo vielä kokeiltu, mutta en mä usko että siinä mitään ongelmaa on. Puomilla treenattu käännöksiä puomin jälkeen, helposti lähtee oikomaan mutta nopeasti edistyy siinäkin. Keinun kanssa oon ollut aika laiska, vaatii edelleen mut aika lähelle tueksi, on aika herkkä pomppimaan siitä pois jos olen liian kaukana. Parit ohjatutkin ollaan käyty, eri ryhmässä kuin ennen muttei ole Trauta haitannut yhtään vieraat koirat:


Tänpäiväinen rata. Traulla tosi kiva vauhti, tehtiin kaksi nopeaa hyvänmielen nollaa ilman mitään ongelmia (no karkas se tokalla radalla lähdöstä). Irtosi esteille pelottavan hyvin eikä jäänyt loppusuorallakaan vilkuilemaan taakse. Ei kai siinä mitään sen kummempaa. Täysillä joutui juoksemaan pysyäkseen perässä.


Viime viikolta. Ei muuten mitään ongelmaa tässäkään, 15 hypylle hakeutui takaakiertoon kyllä hyvin, mutta juoksi useamman kerran kiireessään koko esteen ohi. Ja kun saatiin se toimimaan, juoksi 17 hypystä ohi, ei selvästi osannut päättää mennäänkä nyt hypylle vai putkeen :D Sujui ne lopulta ihan kivasti ja tein samaa loppupätkää muutama päivä myöhemmin omatoimitreeneissä ilman mitään ongelmaa.

Traulle tuntuu sopivan tää harvatahtisempi ilman vakkariryhmää treenaaminen. En omatoimitreeneissä tee melkein koskaan rataa, vaan keskitytään estetreeniin tai ohjauskiemuroihin jollain muutaman esteen pikkupätkällä. Radalle on löytynyt tällä tavalla entistä enemmän intoa ja vauhtia (ja ääntä..). Jatketaan nyt näin ainakin syksyyn asti ja mietitään miten jatketaan kunhan tiedetään onko mammalomailua odotettavissa.


3 kommenttia:

  1. Kivalta kuulostaa teidän treenit ❤ Ja tuo vikan kuvan ilme on niin corgimainen etten kestä 😂

    VastaaPoista
  2. Kivalta kuulostaa teidän treenit ❤ Ja tuo vikan kuvan ilme on niin corgimainen etten kestä 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo näiden kanssa tainnut kertaakaan olla treenejä, jolloin ei olisi ollut kivaa! Vaikkei kaikki aina ihan suunnitelmien mukaan menekään :D Joo se on aika Traun perusilme se.

      Poista