6. joulukuuta 2013

Rakennekuvia + kasvattajapäiviä

Hih, nämäkin jo kuukauden takaa. Vähän on päivittäminen jäänyt.Ne muutkin laumalaiset:

Turbo-Urpo, huomatkaa tasainen ja taidolla tehty trimmaus!
(Raukasta oli pakko tehdä kalju kun tytöt vähän koski trimmeriin ekaa kertaa ikinä ja tulos oli sen näköinen...)

Juri
Muutama viikko sitten tuli vierailtua Tampereella corgien kasvattajapäivillä. Menin foorumilla ja facebookissa avaamaan pääni corgien nykyjalostuksesta ja sinnehän sitten käskettiin. Positiivinen yllätys kaikenkaikkiaan, paikalle saapuneet kasvattajat olivat oikeasti kiinnostuneita corgien terveystilanteesta ja ovat valmiita tekemään töitä tilanteen parantamiseksi, eivätkä suosi liian usein nähtyä "maha laahaa maata"-mallia.
Vaan kun olisi saatu paikalle ne kasvattajat, jotka surutta yhdistävät esimerkiksi kaksi D/D-lonkkaista koiraa selittäen, etteivät lonkat ole corgien suurin ongelma (ei ehkä vielä...). Tai ne liian lyhytkinttuisten kasvattajat. Eihän niiden jalattomien corgien kanssa voi edes tehdä mitään, ei ihme että joillain on corgeista sellainen käsitys, etteivät ne jaksa liikkua.

Oli varsin mielenkiintoinen luento luonteen periytyvyydestä sekä perinnöllisistä vioista ja sairauksista ja saatiin ihan mukavasti keskusteluakin aikaiseksi. Tässä kun oli ennen Trauskin kotiutumista pieni tauko corgipiireistä, oli tosi mahtavaa saada päivitystä omiin tietoihin siitä, missä corgien kanssa nyt mennään. Ja nyt ainakin tietää, keneltä kasvattajilta uskaltaa seuraavaa pentua aikanaan kysellä ;)

2 kommenttia:

  1. http://imgur.com/gallery/YxodC || koiranjalostusta, niin...ehkä se terveys ja käyttöominaisuudet ennen sitä ulkonäköä kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep, ulkonäköjalostus on syvältä. Toki koiran kuuluu rotuiseltaan näyttää, mutta muut asiat tulee tärkeysjärjestyksessä paaljon edellä.

      Poista