3. marraskuuta 2017

Talvi kävi


Me ollaan saatu jo yli viikko nauttia hyvin talvisista keleistä! Huomenna tämä ilo tosin loppuu ja kaikkialla on taas märkää ja pimeää. Ollaankin sen takia otettu kunnolla ilo irti ja lenkit ovat venähtäneet usein kolmeenkin tuntiin ihan tuossa lähimmässä metsässä. Oon (vihdoin!) innostunut koluamaan lähimetsän toista puolta, joskus muutama vuosi sitten onnistuin eksymään siellä aina kun sinne menin eikä ole tullut sen jälkeen käytyä. No, eksyn mä vieläkin, mutta nyt siellä on tullut kuljettua jo sen verran, että aika nopeasti löytyy joku polku joka vaikuttaa tutulta. Vaikkei silti muistaisi kumpi suunta vie kotiinpäin. Toisaalta pieni eksyminen on välillä ihan kivaakin, kunhan ehtii lenkille niin ettei ole heti pimeä yllättämässä eikä muutenkaan ole kiire minnekään.

Traulla on ollut erittäin kivaa. Mitä enemmän pakkasta, sitä kovempaan vauhtiin se kiihdyttää aina ennen risteyksiä joista voisi kääntyä kotiin. Ja lenkille lähtiessä aina hinaussuunta metsää kohti. Jos käydään vaan lyhyt lenkki, saan kotiinpäin tullessa kyselyitä siitä, miksi raahaan koiraa väkisin lenkille mun perässä ja onko se kipeä. Ei. Mä yritän raahata sitä kotiin :D

Ollaan me tässä edellisen päivityksen jälkeen ehditty muutama kerta treenaamaankin, jatkettu lähinnä keppitreeniä, putkien hakemista ja irtoamista ihan muutamalla esteellä, mitään ratoja en ole jaksanut rakennella. Tore on vähän rallatellut (ja tositosi kevyesti agiliidellyt), mutta palveluskoiraliiton lisenssiuutisen jälkeen mun motivaatio rallyyn on ollut vähän hakusessa. Jos lisenssipakko nyt oikeasti tulee, meidän rallykisaaminen loppuu. Oon niin laiska kisaamaan (ollaan me kahdet kisat tänä vuonna käyty..), että jollain 50e lisenssimaksulla starteista tulisi vähän turhan kalliita. Eikä palveluskoiraliitto tuolla tämänhetkisellä asenteellaan mun rahoja saisi vaikka kisaisin enemmänkin. No, onneksi harrastaa voi ilman kisojakin.

Juoksemista oon vähän taas tunnustellut, ei se reisi täysin kunnossa vieläkään ole mutta ehkä sitä viimeistään ensi viikolla uskaltaa taas Toren kanssa kokeilemaan miten juokseminen sujuu. Pitää vaan yrittää muistaa aloittaa taas kevyesti.

Ja sitten vähän ällöttävämpiä uutisia. Ollaan oleiltu paikassa, jossa nyt mitä ilmeisemmin on ruskeita koirapunkkeja, siis niitä sisällä eläviä ja ilmeisesti hyyvin hankalasti hävitettäviä. Noissa kummassakaan ei ole niitä ollut, mutta otin serestot (jotka muuten toimi, ei yhtään punkkia tänä vuonna!) vasta pari viikkoa sitten pois, joten en voi varmalla sanoa etteikö niitä olisi meilläkin. Noiden turkkiin eksyneet on kuitenkin aika nopeasti kuolleet jos sellaisia on sinne ryöminyt, mutta niiden munat voi ilmeisesti myös kulkeutua koirien mukana. Serestot meni eilen varoiksi takaisin kauloihin, mitään ruokaa täältä ei koirapunkit saa ja viikonloppuna täällä on suursiivous ja myrkyt laitetaan vaikuttamaan heti kun ollaan seuraavan kerran lähdössä kotoa pidemmäksi aikaa pois. Onneksi ne ei tartu koirasta toiseen, kylään ei nyt kelpuuteta yhtäkään koiraa eikä mekään varoiksi käydä missään kylässä ainakaan ennen kuin serestot alkaa taas vaikuttaa kunnolla.

Huomenna koirat saa lepopäivän ja hieronnat, muun ajan toivottavasti pysyttelevät poissa suursiivouksen tieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti