11. helmikuuta 2016

Toren selkälausunto

Tulihan se sieltä, just sellaisena kuin ajattelinkin:

VA1 (aste 1, lievä)
SP0 (puhdas)
LTV0 (normaali)

"Viimeisestä rintanikamasta puuttuu kylkiluut (välimuotoinen nikama).
Rajatapaus LTV
Viimeinen lannenikama on lyhyt ja sijaitsee takana."

Ihmetellään nyt sitten, mitä harrastusten suhteen tehdään, normielämää tuo ei muuta mitenkään. Mitä nyt nopeasti oon asiaa tutkinut, joidenkin mukaan tuo kylkiluiden puuttuminen ei vaikuta mihinkään, joidenkin mukaan taas voi aiheuttaa ongelmia, mutta tiedä häntä. Ja LTV, puhtaaksi lausuttu, mutta ei täysin priima sekään, ja ne selän pahimmat jumitukset on usein just viimeisen lannenikaman alueella, että ehkä sekin vaikuttaa, vaikkei nollasta päätellen voi älyttömän iso vika olla...

Googlen kimppuun vaan, ehkä pian ollaan viisaampia. Osteopaatteja oon myös tällä viikolla tutkinut, käydään jossain välissä pyörähtämässä, kunhan saan valittua kenelle tuon vien.

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa, että sinuna lopettaisin Toren kanssa agilityn kokonaan jos kerta olet huomannut suuremman jumiutumisen alkaneen agilityn aloittamisen jälkeen.

    Kaikkien koirien rakenne ei vaan sovi lajiin vaikkei luustollisesti mitään ongelmia olisikaan ja on mun mielestä ihan turhaa jumiuttaa koiraansa kokoajan. Ei kuitenkaan ole kovin normaalia, että koira on hoitokertojen välillä aina niin jumissa, että se ontuu/pompottaa jalkaa tai miksi sä nyt sitä kutsutkaan. Etenkin, kun Toren selkä ei ihan puhdas edes ole.

    Ennemmin jättää agilityn pois, kun kärsii myöhemmin seuraukset. On olemassa kuitenkin niin paljon erilaisia lajeja joista valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, se on ollut kuvista asti mulle ihan selvää, että ainakin tavoitteellinen agi jää pois, joskus saatetaan jotain kevyttä hömppäillä, mutta harvakseltaan sitäkin. Eniten mua mietyttää, kestääkö tuo vetohommia, ei ole ainakaan ennen jumiutunut niistä mitenkään huomattavasti. Mutta kokeilemalla se onneksi selviää :) Ei haluaisi Toren luonteisen koiran kanssa kaikkia vauhtilajeja poiskaan jättää, se kuitenkin selvästi tykkää niistä eniten.

      Poista