Trauma

Sparta Medaus Lietus
"Trauma, Traumis, Trau, Spartis"
Welsh corgi pembroke
s. 31.05.2013, Liettua
KoiraNet

Lonkat C/C
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Selkä terve (IDD0, VA0, SP0, LTV0)
Silmät terveet

Corgi piti saada, eihän elämä ilman corgia ole elämää. Niinpä Maxin lopetuksen jälkeen aloin etsimään. Kävin kaikki Suomalaiset kasvattajat läpi, mutta mun kanssa samoilla linjoilla olevilta kasvattajilta ei mulle sopivaa pentua löytynyt. Siinä tulevia yhdistelmiä katsellessa ja odotellessa ihan mielenkiinnosta lähdin tutkimaan, millaisessa jamassa corgit ulkomailla ovat. Eihän mun pitänyt pentua ulkomailta hakea, ei todellakaan, ajattelin koko homman menevän liian vaikeaksi. 

Mutta. Tykästyin erään Liettualaisen kasvattajan koiriin nettisivujen perusteella, kyselin hieman corgien tilanteesta siellä ja kerroin, mitä olin etsimässä. Ja kasvattajalla nyt sattui olemaan vapaana narttupentu, jota hän kuvaili sporttiseksi, veljiään ketterämmäksi ja energiseksi, muutoinkin juuri sellaiseksi, mitä olin etsimässä. Muutama kuva vielä ja tietoa pennun vanhemmista, ja olin ihan myyty. Ei muuta kuin selvittämään, mitä pennun Suomeen tuonti vaati ja odottelua, että kasvattaja sai pennulle kaiken tarvittavan kuntoon. 

Niin meidän jengiin liittyi Trau, joka on täyttänyt kaikki odotukset ja vastannut kasvattajan kuvausta täysin. Tuskin jää mun viimeiseksi ulkomaantuonniksi, ei se niin vaikeaa ollutkaan.


Trau on kova halimaan, usein tunkee syliin ja painaa päänsä olkapäälle. Aina valmiina lähtemään ulos tai treenaamaan, saa päivittäin juoksuhepuleita ja vahtii, ettei Tore vain pääse keräämään liikaa energiaa, vaan käy vähän väliä kokeilemassa, saisiko siitä leikkikaverin. Ei kuitenkaan vaadi mahdottomia, vaan pysyy tyytyväisenä vähälläkin liikunnalla. Koira, jonka voi vääntää vaikka solmuun sen vain nauttiessa huomiosta. Koira, joka kiipeää tilaisuuden tullen täysin vieraidenkin ihmisten syliin halimaan ja kerjäämään rapsutuksia. Sopeutuvainen, onnellinen niin kaupungissa kuin maallakin, ainoana koirana ja laumassa. Hieman herkkis, muttei häiritsevästi. Herkät koirat vaan sopii mulle, ei mulla ole yhtään kovapäätä ollutkaan. 

Mahtava kaveri harrastuksiin, aina silmät innosta kiiluen valmiina lähtemään treeneihin. Trau ei ehkä ole aivan yhtä innokas kuin Tore, mutta tekemisen iloa löytyy silti riittämiin. Vaikka rakastaakin aksaa, osaa ottaa rennosti myös hallilla muiden tehdessä rataa vieressä - yleensä Trau on se, joka makaa/kierii hallin lattialla tassut kohti taivasta onnellinen ilme naamallaan. Tykkää kaikesta yhteisestä tekemisestä. Oppii kaiken nopeasti, harvemmin vaatii montaa toistoa saman asian parissa. Palkkautuu ehdottomasti parhaiten ruoalla, kotioloissa myös lelulla. Hallilla lelulla palkkautuminen on työn alla, eikä mitenkään huonolla menestyksellä. Agin lisäksi harrastellaan omaksi iloksi satunnaisesti vetojuttuja, juosten, pyörällä & hiihtäen. Idean löytymiseen meni vähän aikaa, mutta nykyään silmät kiiluvat innosta heti, kun kaivan vetokamppeet esille :)

Huonona puolena epävarmuus vieraita koiria kohtaan, johtunee siitä, ettei niitä pentuaikana kovin paljoa nähnyt, ja paras sosiaalistamiskausikin oli mennyt ohi jo Traun kotiutuessa. Epävarmuus näkyy ärähtämisenä, jos vieras koira tunkee liian lähelle. Tutustumisen jälkeen kuitenkin kaikkien kaveri ja rakastaa muiden kanssa leikkimistä. Treeneissä pystyy keskittymään hyvin, vaikka vieraita koiria lähellä pyörisikin, joten en pidä tätä isona ongelmana. Mulle riittää se, että vieraat koirat sietää, kaikkien kaveri ei tarvitse olla.

Rakastaa rapsutuksia, juoksemista (etenkin suolla!), kaivamista, ojien tönkimistä, ruokaa, lumikasoissa hyppimistä, kuraojissa kahlaamista, kavereiden jahtaamista, lelujen varastamista Torelta, sylissä nukkumista...